• Beste spelers en ouders/verzorgers,

  Hierbij de VOORLOPIGE indeling van de jeugd voor het seizoen 2024-2025.

  Het lijkt wel of het ieder jaar lastiger wordt om een goede indeling te maken…

  Dit jaar is er geprobeerd een tweede prestatieteam bij de senioren te creëren, waardoor het lang onduidelijk was hoeveel spelers er misschien van jo19 nog doorgeschoven moesten worden. Daarnaast hebben we ieder jaar toch te maken met late afmeldingen of overschrijvingen waardoor een indeling weer over de kop kan. Maar uiteindelijk hebben we na uren van overleggen en discussiëren toch een indeling op tafel liggen.

  In de bovenbouw, jo15 t/ jo19,  hadden de jo19 en jo15 te weinig spelers en de jo17 teveel spelers. We hebben daardoor moeten schuiven met spelers. Sommige zijn vervroegd naar de jo19 geplaatst en anderen blijven met dispensatie in de jo15.

  Dit doe je het liefst niet want je wil iedereen het liefst in haar of zijn leeftijdscategorie laten voetballen.

  Ook in de middenbouw, jo11 t/m jo13, speelt het probleem met te weinig of teveel spelers in een aantal leeftijdscategorieën. Jo13 heeft net te weinig spelers voor 2 teams om 11 tegen 11 te spelen. Jo12 had weer te veel spelers. Daardoor hebben we een aantal spelers omhoog naar de jo13 geschoven en een aantal is in de jo11 gebleven. Waardoor we in de jo11 en jo13 2 teams hebben kunnen maken.

  In de onderbouw, welpen t/m jo10, zijn de teams zoveel mogelijk gelijk gebleven. Hier en daar is een speler van een tweede team naar een eerste team geplaatst. En hebben we een aantal jo10 spelers in de jo9 gelaten omdat er anders te weinig spelers waren om 2 jo9 teams te maken.

   

  Trainers/Leiders

  Gelukkig hebben we ook komend seizoen weer voor bijna alle teams een trainer en leider gevonden. Momenteel hebben de Jo9-2, jo13-2, jo15-1 en de jo19-1 nog geen trainer en bij sommige teams moet er nog iemand bij. Een aantal mensen zijn daar al voor gevraagd, dus dat moeten we even afwachten.

  Maar denk je nu als ouder of voetbal liefhebber het lijkt mij ook wel leuk om training te geven of leider te worden, maar je hebt geen idee wat het precies inhoudt. Hieronder staat kort beschreven wat er van je verwacht wordt. 

  Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met iemand van de JTC.

  Taakomschrijving Trainer

  De trainer geeft 1 of 2 keer per week training aan een team. De trainer is verantwoordelijk voor de ballen, pionnen, hesjes en andere materialen die gebruikt worden tijdens de training. De trainer bereid thuis de training voor m.b.v. de VTON app. Naast het geven van de training kost je dat ongeveer 30 min. per training voor het voorbereiden.

  Als je de trainingen van de VTON app gebruikt, dan leren de spelers automatisch wat ze voor die leeftijdscategorie moet leren.

  Taakomschrijving Leider

  De leider is verantwoordelijk voor de organisatie rondom de wedstrijd en het team.

  De leider maakt een groepsapp aan met de ouders van het team. De app wordt gebruikt om ouders te informeren over trainingen, wedstrijden en andere activiteiten m.b.t. het team en Omlandia.

  De leider maakt een schema voor het vervoer en fluiten (jo8 t/m jo12) of vlaggen (jo13 t/m jo19) van wedstrijden. De leider zorgt ervoor dat de kleding, ballen en watertas meegenomen worden en na de wedstrijd weer teruggelegd worden. De leider zorgt ervoor dat de juiste spelers in de wedstrijdzaken app staan en bij thuiswedstrijden de uitslag wordt verwerkt in de wedstrijdzaken app en doorgegeven in de commissiekamer..

  Buiten de wedstrijd om kost je dat ongeveer 2 uur per seizoen voor het maken van de schema’s.

   

  Uitbreiding JTC

  Voor het komende seizoen zijn we nog op zoek naar 2 personen ter aanvulling van de JTC. De JTC houdt zich bezig met de indeling van de teams en is aanspreekpunt voor trainers en leiders. Ouders kunnen terecht bij de trainer/leider.

  We zoeken iemand voor de leeftijdscategorie Welpen/Jo7 en jo13/jo15 of jo17/jo19.

  Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met iemand van de JTC.

   

  Vragen?

  Voor vragen over de indeling kun je mailen naar tcjeugd@vvomlandia.nl

  Remo Krol: Jo19
  Wilco Slump: Jo17, Jo15 en Jo13
  Rense Jan Joldersma: Jo12, Jo11 en Jo10
  Marlies Bijman: Jo9, Jo8, Jo7 en Welpen
  Arjan Tammenga