• Beste Omlandianen,
   
  2023 is alweer even onderweg en alle ploegen hebben alweer een aantal wedstrijden achter de rug. Werden er in voorgaande seizoenen door dezelfde teams één competitie afgewerkt over een heel seizoen; dit seizoen is er bij meerdere teams, waaronder Omlandia 2, sprake van een nieuwe competitie-indeling na de winterstop. Hoewel dat voor sommige Omlandia-teams qua niveau wel even aanpoten is, ziet het bestuur dat het enthousiasme er vaak van af spat. En die lachende gezichten maken elke zaterdag geslaagd. Erg mooi om te zien!
   
  Rookverbod op sportpark
  Niet alleen de competitie-opzet is overigens veranderd, ook bij onze club zelf zijn dit jaar organisatorisch wat veranderingen doorgevoerd. Het rookverbod op ons sportpark is een van die wijzigingen. Sinds 1 januari is het alleen nog toegestaan om buiten de hekken te roken en dat geldt ook voor de wedstrijden die achter de sporthal worden afgewerkt. Een beslissing waar misschien niet iedereen het mee eens is, maar we vragen iedereen wel aan deze regel gehoor te geven. Het is voor de goede zaak, zullen we maar zeggen.
   
  Pinnen
  Een andere verandering die de ene Omlandiaan minder heeft opgemerkt dan de ander is dat we binnen ons clubgebouw mogelijk willen maken dat betalingen alleen nog plaatsvinden door te pinnen. Het bestuur begrijpt dat volledig overgaan op pinnen niet voor iedereen even prettig is, maar we willen iedereen toch vragen om zoveel mogelijk via de pin te betalen, zodat onze vrijwilligers niet met cash geld om hoeven te gaan, zowel in de kassa als administratief. Om dit besluit te motiveren is het elke zaterdag na 17.00 uur alleen nog mogelijk om via de pin te betalen in de kantine.
   
  Omlandia 1
  Ook op sportief gebied zijn sinds dit jaar enige veranderingen opgetreden. Omlandia heeft namelijk afscheid genomen van hoofdtrainer Marcel de Groot, die afgelopen zomer overkwam van HS’88. Hij gaf eind december te kennen Omlandia aan het eind van dit seizoen te zullen verlaten en inmiddels is bekend dat SC Stadskanaal zijn nieuwe werkgever wordt. Helaas werd in de tussentijd bekend dat er zodanig weinig draagvlak binnen de spelersgroep van Omlandia was ontstaan om door te gaan met De Groot, waardoor is besloten dat de beste keuze was om per direct afscheid van elkaar te nemen. Wij wensen Marcel de Groot veel succes volgend siezoen bij zijn nieuwe club.
   
  We zijn blij dat Simon Schuil jr. de handschoen heeft opgepakt om het seizoen als hoofdtrainer af te maken. Doel is om met nieuw elan degradatie uit de Derde Klasse C te ontlopen en de focus al een beetje te richten op volgend seizoen, onder een nieuwe hoofdtrainer. Zodra op dit gebied meer nieuws te melden is, dan zullen wij dat doen via onze officiële kanalen. 
   
  Omlandia 2
  Naast de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer moeten wij ook op zoek naar een trainer voor het 2e elftal. Daniël Dijk gaat na dit seizoen dichter bij huis aan de slag als trainer van het tweede elftal van Wildervank. Wij gunnen hem dat van harte en hopen dat Daniël en Omlandia 2 het seizoen samen op een mooie en waardige manier met elkaar kunnen afsluiten.
   
  Trainer Dames
  Wij zijn verheugd dat de trainer van ons dameselftal, Timothy de Vries, zijn contract heeft verlengd en ook Jan Bijman aan blijft als leider.
   
  Overige staf
  Martin Harmsma (leider Omlandia 1), Jeroen Bleeker (leider Omlandia 2) en Remo Krol (keeperstrainer) hebben aangegeven volgend seizoen te stoppen met functie. 
  Met de overige staf van de senioren wordt binnenkort gesproken.
   
  Achtste finale beker dames
  Tot minimaal eind mei zullen nog de nodige wedstrijden gespeeld worden en eentje daarvan wil ik in het bijzonder nog even uitlichten. Ons damesteam is er namelijk in geslaagd om de achtste finales van de noordelijke districtsbeker te bereiken en nemen het daarin op zaterdag 8 april op tegen Sweel VR1, dat net als de Omlandia-dames uitkomt in de vierde klasse.
   
  De wedstrijd in Zweeloo begint die dag om 14.30 uur en zal met touringcar bezocht worden. Mocht je nog niets te doen hebben die dag, steek onze dames dan vooral een hart onder de riem in Zuid-Drenthe.
   
  Sven Gout
  Voorzitter