• Beste leden,

De winterstop is begonnen, maar dit is niet zonder stoot of slag gegaan. Bijna elke week zagen we weer een update over de Corona. Dit jaar is dan ook anders gelopen dan een ieder van ons waarschijnlijk had verwacht. Zoals jullie vast hebben meegekregen, moesten we als bestuur de regels van de KNVB en de RIVM nauwlettend volgen.

Dit resulteerde in vele teleurstellingen achter elkaar. Dan was het weer wel en dan was het weer niet trainen tot uiteindelijk een volledige stop met voetballen.
    Verder natuurlijk het in kleine groepjes trainen, de trainingstijden die veranderden, en de ouders die niet meer langs de kant kunnen staan. Ook vele andere organisatorische aanpassingen, die nodig waren zoals bijvoorbeeld het sluiten van de kantine en een wedstrijd zonder publiek zien te regelen.
    Ook ik was in mijn eerste jaar als voorzitter liever anders begonnen.

Helaas kunnen wij vanuit onze kant niet aangeven wanneer wij weer kunnen trainen of de wedstrijden weer beginnen. Alle hoop is nu ergens gevestigd op een datum eind januari, maar daar is dan alles ook mee gezegd.

Maar in deze Corona-tijd heb ik ook mooie dingen mogen zien van de vele vrijwilligers.
    Voor de jeugd werden er ‘challenges’ georganiseerd en natuurlijk ging ook het dagelijks onderhoud allemaal door.
    Uit de vele teleurstellingen die wij gehoord hebben, ben ik het meeste dankbaar voor alle leden en vrijwilligers die de schouders toch eronder hebben gezet en ons hebben laten zien dat een voetbalvereniging meer is dan een balletje trappen.

Omlandia heeft intussen vele stappen gemaakt voor de toekomst. Er zijn vele investeringen gedaan, met name op het gebied van energie- en waterbesparing. Aanschaf van een nieuwe boiler, douches, en zonnepanelen zijn in de afgelopen zomer uitgevoerd en sinds maart hebben wij ledverlichting voor de velden.

En dan is het al weer bijna Kerst. Wij hebben nu noodgedwongen meer tijd om thuis te zijn met de feestdagen.
    Of je nu een christelijke achtergrond hebt of niet, dit is de tijd om het jaar te bekijken zoals hij was en nieuwe doelen te stellen zoals je het graag volgend jaar wil.
    Kerst gaat over een baby die zijn leven heeft gegeven voor zijn volk, iemand die anderen lief had zonder oordeel en een voorbeeld voor mij als persoon.

In deze dagen kan ik mij reflecteren, en kijken wat ik beter kan doen om anderen te dienen. Het verhaal is zo simpel en mooi, dat ik elk jaar weer ontroerd ben van de mensen om mij heen die een stukje opvoeren of een lied ter gehore brengen.

In het dorp zie je overal al kerstverlichting hangen. In deze donkere decemberdagen wordt dit hopelijk door de meesten als warm en positief ervaren. Misschien kent u wel iemand die ‘verlichting’ nodig heeft op andere wijze. Twijfel dan niet en wees dat licht voor hem of haar.

Ik ben dankbaar dat ik in Ten Boer mag wonen. Zoals eerder al eens gezegd, wonen wij hier nu 19 jaar. Dit komt, omdat wij ons hier niet geoordeeld voelen, en in vrijheid kunnen leven. Wij genieten van de vrienden die wij hier hebben gemaakt, de buren en de nieuwe buren bij elke verhuizing. Wij voelen de liefde en licht van de Omlandianen en de Ten Boersters.
    Ik vind het fijn om naar de club te gaan, niet alleen omdat ik hier vrienden heb gemaakt, maar omdat ik voel dat hier een sterke verbinding tussen de leden en vrijwilligers is.

Ik hoop dat wij allen kunnen genieten van deze feestdagen, dat we er echt een feestje van kunnen maken ook al moet de groep klein zijn.

Vanuit het bestuur wensen wij een ieder een goede Kerstdagen, jaarwisseling en hopelijk een gezond en sportief 2021.

Sven Gout