• Omlandia wil zijn jeugdopleiding de komende jaren verder ontwikkelen. De afgelopen jaren zijn daar toe al kleine stapjes gezet. Om deze stapjes nu ook naar het veld om te zetten is Omlandia in zee gegaan met Train To Score. Train To Score gaat de jeugdtrainers van Omlandia opleiden.
   
  Train To Score is een door de KNVB erkende opleider, die jeugdtrainers ondersteunt bij het zelfstandig ontwikkelen van een passende training. Op www.traintoscore.com kun je meer informatie over hun werkwijze lezen.
   
  De ondersteuning is gericht op het gebied van leeftijdsspecifieke kenmerken, het overbrengen van complexe voetbaltermen aan kinderen en het zelfstandig ontwikkelen van passende oefenvormen.
   
  Wekelijks zullen één of meerdere jeugdtrainers samen met de docent een training ontwikkelen. Daarbij ligt het aandachtspunt dat iedere oefening in lijn ligt met de leeftijdsspecifieke kenmerken en worden coachopmerkingen uitgesproken in een voor de jeugdspelers begrijpelijke taal. De leerdoelen zijn dan afgestemd op de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast zullen tijdens het seizoen drie workshops bijdragen bij de persoonlijke ontwikkeling van jeugdtrainers. Bij Omlandia zal Erwin Heerlijn namens Train To Score als docent werkzaam zijn.