• Omlandia treft coronamaatregelen: kantine wordt uitgiftepunt

  27 aug 2020 Beheerder
 • Het is jullie vast niet ontgaan dat het coronavirus op diverse plekken in ons land weer oplaait, waardoor het aantal coronabesmettingen en -doden is toegenomen. Mede daardoor zijn diverse voetbalverenigingen in Noord-Nederland, die besmette leden in de gelederen hadden, al genoodzaakt geweest om de club helemaal op slot te gooien. Zover wil Omlandia het niet laten komen en daardoor is besloten om de kantine voor een groot deel te sluiten.

  Dit besluit is mede ingegeven omdat diverse bezoekers van ons sportpark zich afgelopen zaterdag niet aan de RIVM-voorschriften hielden. Dat wordt enorm betreurd door het bestuur. De uitspraak 'Geen zorgen, ik heb geen corona', gaat voor niemand op. Je weet namelijk helemaal niet of je het virus bij je draagt, omdat het na een besmetting wel twee weken kan duren voordat je klachten krijgt.

  Het klinkt misschien allemaal wat hard, maar blijkbaar zijn harde woorden nodig om iedereen ervan te laten doordringen hoe belangrijk het is om je aan de voorschriften te houden

  Harde woorden
  Door je niet aan de anderhalvemetermaatregelen te houden, kun je ondertussen wel mensen besmetten die mogelijk in de risicogroep vallen. En iedere Omlandiaan is ons even dierbaar. Dus nogmaals: pak je verantwoordelijkheid en gebruik je volle verstand. Als dit te moeilijk voor je is, verzoeken we je vriendelijk om lekker thuis te blijven. Klinkt misschien allemaal wat hard, maar blijkbaar zijn harde woorden nodig om iedereen ervan te laten doordringen hoe belangrijk het is om je aan de voorschriften te houden. Bovendien ben je bij Omlandia te gast, dus iedereen dient zich aan de regels van de club te houden.

  Kantine-aanpassingen
  Door de aanpassingen in de kantine is het niet meer mogelijk om in de kantine te zitten op wedstrijddagen, zowel op zaterdagen als doordeweeks. Wel zijn de mogelijkheden op ons terras iets uitgebreid. zo is er buiten een tent neergezet, zodat bezoekers droog kunnen staan als het regent. Dat kon ook al onder de vaste overkapping. Als je wat te eten of drinken in de kantine wilt halen, is dat nog steeds mogelijk. Daarvoor dien je je te houden aan de uitgestippelde looproute. Je wordt direct geholpen en kunt alleen producten bestellen waarop je niet hoeft te wachten. Een patatje bestellen is er daardoor voorlopig niet meer bij, maar een gehaktbal kan bijvoorbeeld nog wel.

  Coronaprotocol
  Kun je buiten wel gewoon je gang gaan? Ja, maar houd ook hier anderhalve meter afstand van elkaar en houd je aan de voorschriften van het RIVM. Ook de KNVB heeft een coronaprotocol opgesteld, dat je hier kunt lezen. Houd je je niet aan deze regels, dan dupeer je niet alleen de mensen om je heen, maar ook Omlandia. Als toezichthouders constateren dat bezoekers van het sportpark van Omlandia zich niet aan de coronamaatregelen houden, volgen er fikse boetes. En jullie zullen begrijpen: als wij iets in deze tijd niet kunnen gebruiken, is dat het wel.

  Wanneer het mogelijk is om de genomen maatregelen te versoepelen, wordt dat via onze kanalen bekendgemaakt. Het bestuur van Omlandia rekent op jullie begrip.