• Zoals jullie misschien wel weten heeft huidig Omlandia-voorzitter Sven Gout eerder aangegeven na het huidige seizoen te willen stoppen als voorzitter, omdat hij voor zijn gevoel te weinig toekomt aan de vele taken die zo’n voorzitterschap met zich meebrengt. Daardoor startte Omlandia een zoektocht naar een nieuwe voorzitter en daarbij is de club uitgekomen bij Bert ter Harkel.

    Hij gaf in eerste instantie aan op dit moment te weinig tijd te hebben om het hele voorzitterschap op zich te nemen, maar een duo-voorzitterschap was wél bespreekbaar. Omdat Sven Gout dit ook ziet zitten, zaten beide mannen al snel op één lijn en mogen zij zich vanaf het seizoen 2024-2025 beiden voorzitter van Omlandia noemen. Een strategische keuze, zo mag je wel zeggen.

    Het duo-voorzitterschap stelt Omlandia in staat om de taken die bij een voorzitter horen op een effectieve manier te verdelen, omdat zowel Sven als Bert zich kan focussen op hun sterke punten. Sven zal de algemene leiding over Omlandia blijven voeren, terwijl Bert zich zal concentreren op de voetbalzaken. Deze samenwerking zorgt voor een dynamische balans waarbij beide voorzitters hun vaardigheden en ervaringen optimaal kunnen benutten

    Ook het Omlandia-bestuur is blij met de gevonden oplossing, mede omdat Sven op deze manier behouden blijft voor de club. Voor Bert heeft het voorzitterschap een speciaal tintje, want zijn vader Pieter ter Harkel was in het verleden ook al jarenlang voorzitter van Omlandia. Na de Algemene Ledenvergadering op 23 september wordt het duo-voorzitterschap definitief beklonken. Tot die tijd pakt Bert zijn rol als mede-voorzitter op interim-basis alvast op.