• Martijn Smit is ook in het seizoen 2024-2025 hoofdtrainer van Omlandia. De samenwerking bevalt van beide kanten zodanig goed, dat besloten is om de huidige verbintenis open te breken en met minimaal nog een seizoen te verlengen. “Omlandia heeft mij de kans als hoofdtrainer gegeven en dat waardeer ik”, zegt Smit.
   
  Het Omlandia-bestuur zag hoe Smit de Ten Boersters in de zomer de juiste prikkel wist te geven na de degradatie uit de Derde Klasse. “Na de degradatie en het vertrek van meerdere basisspelers, moest er opnieuw gebouwd aan een basiselftal en wij zien in de eerste maanden dat Martijn de juiste man is om deze wederopbouw nog een jaar te begeleiden”, laat het bestuur eensgezind weten. “Dankzij zijn inspanningen hangt er een positieve sfeer rond het eerste elftal en dat zorgt dat mensen weer graag naar ons eerste elftal kijken, getuige het groot aantal toeschouwers bij uit- en thuiswedstrijden.”
   
  Smit stond in zijn debuutjaar als hoofdtrainer niet voor een eenvoudige opgave, maar wist keer op keer goed met de situatie om te gaan. “Op dit moment hebben we een smalle selectie, zonder prestatief tweede elftal. Dit seizoen is dan ook min of meer een ontwikkelingsjaar, maar tegelijkertijd heeft Omlandia ook voldoende kwaliteit om in de nacompetitie voor promotie te spelen”, zegt Smit, die ook graag bij Omlandia doorgaat om zich als trainer verder te ontwikkelen. “Dat bekijken we per jaar.”
   
  “Martijn heeft oog voor de toekomst en het lef om jeugdspelers een kans te geven”, aldus het Omlandia-bestuur, dat ook goed te spreken is over de technische en tactische kennis van de hoofdtrainer. “Dit is in de huidige tijd een belangrijke kwaliteit van een goede trainer. Wij zijn als bestuur enorm blij met de verlenging en kijken uit naar een succesvol vervolg van het huidige seizoen als opstap naar meerdere succesvolle seizoenen met een vernieuwd eerste elftal.”