• Na de zomer keert een bekend gezicht terug bij Omlandia. Jeroen Haan, die Omlandia in 2018 verliet voor Pelikaan S en zes seizoenen lang in Oostwold voetbalde, bewandelt na dit seizoen de omgekeerde weg en keert daarmee terug bij de club waar hij tussen 2005 en 2018 goed was voor 177 officiële doelpunten. Nadat in februari bekend werd dat vierdedivisionist Pelikaan S zou stoppen met prestatievoetbal, polste Omlandia of de aanvaller weer wilde terugkeren op het oude nest. Met succes.

    Met Haan krijgt Omlandia er in één klap de nodige routine bij. Hij maakte in het seizoen 2005-2006 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Omlandia, dat toen een middenmoter in de vierde klasse was, en hij reeg de doelpunten dertien seizoenen lang aaneen. Haan maakte met Omlandia vijf promoties mee, degradeerde tweemaal en besloot zes jaar geleden de uitdaging aan te gaan bij het ambitieuze Pelikaan S van voorzitter Wim Bulten. Ook in Oostwold bleef Haan zijn doelpunten maken. Nu, op 35-jarige leeftijd, is het tijd om terug te keren naar Ten Boer, waar hij met zijn gezin woont.

    "Doordat het prestatievoetbal volgend seizoen in Oostwold stopt, was de keuze voor mij om terug te keren bij Omlandia redelijk eenvoudig", zegt Haan. "Ergens anders een nieuwe uitdaging aangaan zag ik niet zitten, daarom ben ik blij weer te kunnen terugkeren in een vertrouwde omgeving bij een club waar ik vrijwel iedereen ken." Niet alleen kan Haan door zijn terugkeer bij Omlandia straks weer op de fiets naar het voetbalveld, hij is ook nog steeds ambitieus. "Sportief hoop ik mijn steentje uiteraard kunnen bijdragen en wie weet waartoe dat leidt."

    (Foto: Martin Hospers)