• Als bestuur komen we graag terug op het slot van de wedstrijd tussen Omlandia en Corenos. Wij hebben vastgesteld dat het einde van de wedstrijd op 28 oktober 2023 helaas is ontsierd door incidenten op het veld. Hierbij zijn ook enkele supporters van Omlandia het veld opgerend om zich te bemoeien met het opstootje dat gaande was. Naar aanleiding van het gebeuren heeft de scheidsrechter de wedstrijd gestaakt. We zijn nog in afwachting van de uitspraak van de aanklager van de KNVB.

  Het onacceptabele gedrag rondom het slot van de wedstrijd staat haaks op de normen en waarden van onze club. Het incident, op camera vastgelegd, onthult niet alleen een verhitte rivaliteit op het veld, maar ook de ontoelaatbare acties zoals het betreden van het veld en het agressief gedrag in woord en gebaar naar onze tegenstander. Het bestuur veroordeelt deze acties en zal de geïdentificeerde betrokkenen hier individueel op aanspreken en officieel waarschuwen.

  Het moge duidelijk zijn: dergelijk gedrag rondom thuis- en uitwedstrijden wordt niet getolereerd. Het brengt de club in diskrediet, straalt negatief af op ons dorp en doet afbreuk aan de voorbeeldfunctie die uit moet gaan van ons eerste elftal en haar supporters.

  We benadrukken graag het belang van het naleven van de normen en waarden binnen de club. Voetbal (en het randgebeuren) is niet alleen een kwestie van sportieve rivaliteit, maar vraagt ook respect en verantwoordelijk gedrag van alle Omlandianen; ongeacht of je speler bent, vertegenwoordiger of supporter van de club.

  We zijn vastbesloten om de integriteit en de normen en waarden hoog te houden.

  https://www.vvomlandia.nl/normen-en-waarden

   

  Bestuur v.v. Omlandia