• In de laatste persconferentie van het kabinet zijn er nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt, die vanaf dit weekend ook gevolgen zullen hebben voor Omlandia. Want  wie plekken bezoekt waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, maar dus ook ons sportcomplex, heeft een coronatoegangsbewijs nodig. Dat betekent het volgende.

Wie zaterdag in onze kantine komt, ziet dat het gedeelte bij de bar en het deel waar je normaal gesproken kunt zitten, is afgescheiden. Een bewuste keuze, omdat wanneer de kantine duidelijk is afgescheiden van het horecadeel, er een uitzondering op de regel mogelijk is voor het tonen van een coronabewijs. Wil je de kantine in om iets te bestellen aan de bar maar geen QR-code laten scannen? Geen probleem, alleen heb je dan geen mogelijkheid om in de kantine te zitten. Dit kan wel buiten op ons terras. Vind je het geen probleem om je QR-code te laten scannen? Dan kun je wél in de kantine zitten. Waar dat kan wordt ter plekke duidelijk aangegeven. Naar het toilet gaan kan voor iedereen, met of zonder QR-code.

Omlandia-voorzitter Sven Gout laat namens het bestuur weten dat de club niet staat te springen om al deze maatregelen door te voeren, maar er weinig keuze was als je geen risico wilt lopen op een hoge boete. ‘Maar het belangrijkste is dat er, welke regels op bepaalde plekken ook gelden, er altijd netjes en met respect naar elkaar en naar onze vrijwilligers toe wordt gesproken. Mocht je toch nog bepaalde vragen hebben, maak ze dan kenbaar bij het bestuur of via onze sociale mediakanalen. Dat voorkomt onduidelijkheid en daarmee ook onnodige frustratie. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen bij Omlandia krijgt waarvoor je bij een voetbalvereniging komt: een sportief geslaagde en gezellige zaterdag.’