• Dag Voetballiefhebbers,

Het zal niet onopgemerkt zijn gebleven dat de coronamaatregelen bijna wekelijks veranderen.

Deze maatregelen hebben ook een grote impact op het voetbal. Zo zijn toeschouwers niet langer toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen en wordt iedereen verzocht de accommodatie na afloop van een training of wedstrijd zo spoedig mogelijk te verlaten.

Gelukkig kunnen onze jeugd- en seniorenleden nog steeds blijven trainen en gaan ook de competitiewedstrijden nog door. Het is onze prioriteit om de trainingen en de wedstrijden voor de spelers met alles daaromheen te blijven faciliteren. Helaas zijn toeschouwers met de aangescherpte coronaregels tijdens trainingen en wedstrijden niet langer welkom op het sportpark. Dat betreuren wij ten zeerste, maar op dit moment is dat wel de situatie. Alleen personen die functioneel aanwezig moeten zijn zoals spelers, trainers, coaches, staf, vrijwilligers, officials en ouders die rijden mogen langs de lijn plaatsnemen.

Vanwege de aangescherpte regels voor sportkantines is besloten om de kantine op doordeweekse dagen en zaterdagen gesloten te houden. Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers zullen wij uiteraard wel voorzien van een kopje koffie.

Iedereen vanaf 18 jaar die ons gebouw betreedt (ook doordeweeks) wordt geacht een geldige QR-code (coronatoegangsbewijs, CTB) te hebben. Met borden en posters zal een ieder die naar binnen wil daarop gewezen worden.

• Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers;
    • De uitzondering geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden;
    • Voor de wedstrijddagen (zaterdag) staat er een controleur bij de ingangspoort of ingang van ons clubgebouw. Bij het betreden van het sportpark zal hij of zij controleren op leeftijd (tot 18 jaar geen CTB nodig) of op het hebben van een CTB. Om te voorkomen dat de check telkens gedaan moet worden, zal er worden gewerkt met polsbandjes.

Daarnaast is het dringende advies vanuit de club om tijdens de reis naar uitwedstrijden mondkapjes te dragen in de auto’s vanaf 13 jaar.

Wellicht ten overvloede, maar nog even de basisregels op een rij:

• Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
    • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
    • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
    • Schud geen handen.
    • Was vaak en goed je handen.
    • Hoest en nies in je elleboog.

Wij vragen aan iedere speler, trainer, scheidsrechter, vrijwilliger en andere betrokkenen om direct na afloop van de wedstrijd of activiteit de sport accommodatie te verlaten. Zo dragen wij als voetbalvereniging bij aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat straks het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven weer mogelijk wordt.

Met sportieve groet,

Bestuur vv Omlandia