Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Omlandia zaal 1 op automatische piloot langs Potetos 11

De zaalvoetballers van Omlandia 1 hebben woensdagavond hun eerste competitiewedstrijd van 2014 winnend afgesloten. Potetos 11 bleek een eenvoudige prooi voor de titelkandidaat in de Derde Klasse. De Ten Boersters boekten uiteindelijk een vrij eenvoudige 1-7 zege.

Lees meer...

Omlandia zaal 1 werpt zich wéér op als cupfighter

De zaalvoetballers van Omlandia 1 hebben zich maandagavond na een spannend duel tegen DOSKO weten te plaatsen voor de achtste finale van de beker voor reserveteams. Na afloop van het bekerduel in 2e Exloërmond stond er 4-5 op het scorebord.

Het bekerduel stond al enige tijd op het programma en leefde volop bij de voetballers van Omlandia zaal 1. In de afgelopen jaren wist Omlandia zaal 1 namelijk wel vaker een prominente rol te spelen in het bekertoernooi, iets wat een zaalduel volgens de Ten Boersters toch wat extra cachet geeft. Zo werden de Omlandianen vorig seizoen pas in de kwartfinale verslagen door De Heracliden 1 met een miniem verschil. Een aantal jaren geleden wist Omlandia zaal 1 ook al eens de bekerfinale te bereiken. In Assen werd toen echter jammerlijk verloren van SV Ens 1. Zoals het een voorbeeldige sportploeg echter betaamt, wordt het seizoen erop gewoon weer keurig revanche gezocht.

Opvallend

Het voetbalseizoen is voor Omlandia 1 tot nog toe uiterst bijzonder. Sinds de allereerste oefenwedstrijd, die eind augustus werd gespeeld, heeft de ploeg namelijk nog geen punt verloren. Sterker nog, alle wedstrijden werden gewonnen. In de Derde Klasse is Omlandia zaal 1 met de volle buit uit 8 duels dan ook fier koploper. Ook in het bekertoernooi wist Omlandia al haar duels in winst om te zetten. In de poulefase werden teams van ZVV Delfzijl, Oosterhoek en Oranje Nassau al relatief eenvoudig opzij gezet, waarna de eerste knock-out ronde (32e finale) tegen DWS Oosterpoort 2 na een 0-3 achterstand met 10-3 werd gewonnen. Dat was opvallend, aangezien deze tegenstander op dat moment de koppositie in de Tweede Klasse bekleedde. Loting van de KNVB wees uit dat Omlandia zaal 1 voor het volgende bekerduel op bezoek moest bij DOSKO 1. Deze ploeg uit Emmer-Compascuum speelt haar thuisduels standaard op de maandagavond in de Hunsowhal te 2e Exloërmond. En ook DOSKO is op dit moment de koploper in haar Tweede Klasse.

Improviseren

Omlandia zaal 1 moest maandagavond echter improviseren. Martijs Blok, Stefan Drijfhout en Maurice Slager konden allen vanwege werkverplichtingen (Martijs en Stefan) en blessures (Maurice) niet spelen. Gelukkig kon Omlandia een beroep doen op Henk van der Wolde (Omlandia zaal 2) en Bert Zwart (ex-Omlandia zaal 3) om toch nog met een goede ploeg tegen DOSKO aan te treden. Na een ritje over de duisternis kwam Omlandia ietwat aan de vroege kant aan in de Hunsowhal, overigens een prachtige sporthal. Omdat DOSKO er ook al was, werd in overleg met de dienstdoende arbiter afgesproken om iets eerder aan het duel te beginnen. Ondanks dat de gastheren uit Emmer-Compascuum beschikten over een fraaie accommodatie, heerste er een sfeerloze ambiance. Slechts een enthousiaste vader die zijn zoons bij DOSKO eens in actie wilde zien en seizoenkaarthouder Mart van Sleen namens Omlandia, vulden de tribunes.

Juiste tikje

DOSKO had al enkele balvaardige kunsten getoond in de warming-up, waardoor Omlandia zich op leek te kunnen maken voor een zware avond. Toch ging de ploeg uit Ten Boer het beste van start. De thuisploeg had een vrij afwachtende houding aangenomen in de eerste minuten, waar Martin Oudman van wist te profiteren met een mooie slalom door hun defensie. Met een snoeiharde punter rondde Omlandia’s aanvoerder bekwaam af: 0-1. Toch liet het antwoord van DOSKO niet heel lang op zich wachten. Via de zijkanten werd al enkele keren wat gevaar gesticht, telkens zonder het gewenste doelpunt. Na zo’n 7 minuten spelen wist er dan toch een speler van de thuisploeg het doelgebied in te glippen. Met de punt van de schoen wist een DOSKO-aanvaller nog net raak te schieten door de benen van doelman Merijn Slagter: 1-1. Een periode zonder doelpunten bleek vervolgens in de maak te zijn. Beide ploegen kregen kansen, al mocht Omlandia zonder meer het meeste aanspraak maken op een doelpunt. Tweemaal werd de buitenkant van de paal getroffen. En in drie situaties kon net niet het juiste tikje worden gegeven. Vooral Ralph Meier en Marco Drijfhout hadden hierbij geen geluk. Omlandia bleef niettemin aandringen en dat leverde na 17 minuten spelen de 1-2 op. Een speler van de thuisploeg ging wel heel lomp een duel om de bal aan met Martin Oudman, waardoor diegene bestraft werd met geel en twee minuten het speelveld moest verlaten. De keeper van DOSKO achtte het niet nodig om recht voor het doel een muurtje neer te zetten en dat buitenkansje liet Martin Oudman zich geen twee keer vertellen. Van zo’n 11 meter ramde hij het leer onberispelijk hard in de kruising: 1-2.

Onachtzaamheid

Met een kleine voorsprong ging Omlandia de rust in, maar ook na de wisseling van de speelhelft bleef DOSKO onverminderd aanzetten tot het maken van doelpunten. Hiervoor had het ook de spelers in huis, maar Omlandia bleef gegroepeerd verdedigen en goed omschakelen. Een moment van onachtzaamheid recht voor het zorg gaf na 4 minuten in de tweede helft echter ruimte aan een DOSKO-speler, die met een harde uithaal in de rechterhoek de 2-2 wist te maken. De tegenslag bracht Omlandia niet van de wijs en vier minuten na de gelijkmaker kwamen de Ten Boersters andermaal op voorsprong. Deze goal werd ingeleid door Bert Zwart, die met een fraaie actie langs de zijlijn de bal knap wist in te houden en aflegde op Martin Oudman. Met een venijnig schot in het dak van het doel tekende hij alweer voor zijn derde goal van de avond: 2-3.

Hachelijke situaties

Ditmaal werd er bij Omlandia meer en meer gehamerd op het uitbreiden van deze marge. DOSKO probeerde dat vanzelf te voorkomen, maar dankzij goed verdedigings- en keeperswerk bleef de gelijkmaker uit. Aan de overzijde kwam daarentegen eindelijk de gewenste marge van twee. De keeper van DOSKO, die bij iedere lange bal of uitworp aan Omlandia-zijde wel heel opportunistisch uit zijn doel kwam om de bal te onderscheppen, ging daarbij in de fout. De sluitpost wilde een lange bal van Martin Oudman op Marco Drijfhout in de weg staan, maar verkeek zich op Drijfhout, die zijn fysieke vaardigheden goed gebruikt, wegdraaide en in een leeg doel kon scoren: 2-4. Deze goal was het sein voor DOSKO om echt een tandje bij te zetten. Dat leverde een aantal hachelijke situaties voor het Omlandia-doel op, maar uiteindelijk ook de aansluitingstreffer. Deze werd, na een verkeerde miscalculatie bij Omlandia achterin, een feit nadat deze tegenstoot goed werd uitgespeeld en bij de tweede paal eenvoudig kon worden binnengetikt.

Woordenwisselingen

Een vervelende bijkomstigheid tijdens de wedstrijd was dat niet alleen de sporthal waarin gespeeld sfeerloos was, ook was het elektronische scorebord niet in werking gesteld. Hierdoor hadden de spelers geen idee van hoelang er nog gespeeld moesten worden. Gelukkig hield Maurice Slager, die deze avond als leider fungeerde, de tijd goed bij en wist Omlandia dat er nog even door gebikkeld moest worden. Hierbij werd het gesteund door een vijfde doelpunt. Een goede doorspeelpass van Arjan Drijfhout kwam bij Henk van der Wolde, die tussen twee DOSKO’ers Ralph Meier vond. Deze bedacht zich niet en haalde met links uit in de rechterbovenhoek: 3-5. Dat doelpunt deed DOSKO min of meer de das om. Gedurende de hele wedstrijd rommelde het bij deze ploeg langs de kant en in het veld, omdat men liefst 9 spelers beschikbaar had voor het duel. Deze speelden echter niet allemaal even lang, waardoor er flinke woordenwisselingen ontstonden. Deze kwamen het spel van de Drenten dan ook niet ten goede, al maakte de ploeg in de laatste minuut uit een rommelige situatie toch nog de 4-5.

Afdroop

Na het laatste fluitsignaal verzekerde Omlandia zaal 1 zich echter definitief voor de achtste finale, terwijl de thuisploeg gefrustreerd afdroop. Ondanks dat de wedstrijd sportief was, weigerden enkele DOSKO’ers na afloop een hand te geven aan de Omlandianen. De leider van DOSKO riep zijn keurkorps na afloop dan ook gauw bij elkaar voor een spoedberaad. Omlandia kon er echter niet mee zitten en kon, ondanks een losgebarsten wolkbreuk op de terugreis, met een brede glimlach weer afreizen naar Ten Boer. En in Ten Boer zal ook één van de achtste finales van het bekertoernooi plaatsvinden. De datum moet nog bekend worden, maar inmiddels is al bekend dat Omlandia zaal 1 thuis zal aantreden tegen de winnaar van het duel tussen Leovardia 2 en Wykels Hallum 2. Deze zal komende maandag gespeeld worden.

Omlandia Zaal 1 op tandvlees langs Wagenborger Boys 1

Omlandia Zaal 1 heeft vrijdagavond met een uiterste krachtsinspanning haar zesde competitiezege op rij weten te boeken. Na een 2-4 achterstand werd Wagenborger Boys 1 met 7-5 verslagen.

Lees meer...

Omlandia Zaal 1 verslaat DWS Oosterpoort 2 in de beker

Omlandia Zaal 1 heeft vrijdagavond voor een mooie stunt gezorgd door Tweedeklasser DWS Oosterpoort 2 uit het bekertoernooi te knikkeren. Na een vroege 0-3 achterstand kwamen de Ten Boersters helemaal los. Met rust was het nog 2-3, maar de eindstand werd uiteindelijk liefst 10-3.

Lees meer...

Omlandia Zaal 1 na 5 duels nog ongeslagen

Omlandia zaal 1 heeft ook na 5 duels in de 3e klasse nog altijd het maximale aantal punten gepakt. Vrijdagavond werd club- en competitiegenoot Omlandia 6 aan banden gelegd. Een 2-7 zege voor het vlaggenschip van de Omlandiaanse zaalvoetballers stond na afloop op het scorebord.

Lees meer...

U bevindt zich hier: Start Zaal Zaal 1 Verslagen Zaal 1