Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Omlandia strikt John de Hoop als opvolger Freddy Strating

Met ingang van het seizoen 2018-2019 zal John de Hoop (61) aan het roer staan als hoofdtrainer van Omlandia. Dat maakte voorzitter Johan Bos vanmiddag op de nieuwjaarsreceptie van de club bekend. De Hoop startte het huidige competitieseizoen als trainer van Pelikaan S, maar stapte in december op bij de club uit Oostwold na een meningsverschil met het bestuur. In Ten Boer wordt hij opvolger van Freddy Strating, die Omlandia na twee seizoenen voor GAVC (Grou) verruilt.

Toen de trainerspositie bij Omlandia voor volgend seizoen vacant werd en De Hoop zelf ook weer beschikbaar was op de trainersmarkt, ging er al snel een sollicitatie de deur uit. ‘Hoewel Pelikaan S nog niet tegen Omlandia speelde dit seizoen, beschikte ik al wel over wat inside information over Omlandia. Daarnaast was de kans vorig seizoen aanwezig dat Omlandia en Pelikaan S elkaar zouden treffen in de nacompetitie en was ik in Ten Boer om Omlandia in kaart te brengen als mogelijke tegenstander. Dat is me erg bijgebleven, want ik werd erg netjes ontvangen bij de club. Absoluut een visitekaartje. Dat zegt wel wat over de club, denk ik.’ Ook kent De Hoop zijn nieuwe club nog uit zijn tijd bij VEV ’67 en Neptunia. ‘Vier seizoenen reed ik op en neer naar Delfzijl en op de Rijksweg keek ik altijd even richting het sportcomplex in Ten Boer. Het leek me toen al een leuke club’, vertelt hij.

De Hoop, die groot werd bij vv Tolbert, kent een uitgebreide staat van dienst in de voetbalwereld. Als voetballer kwam hij onder meer jarenlang op hoofdklasseniveau uit bij vv Emmen, vv Drachten en ACV. Als hoofdtrainer wordt Omlandia De Hoop’s tiende amateurclub. Tussendoor was de oefenmeester ook zes jaar lang hoofd jeugdopleidingen bij Cambuur Leeuwarden en twee jaar hoofd-jeugdscouting bij de RVO van FC Groningen/Cambuur. Maar wat voor hoofdtrainer is John de Hoop eigenlijk? Hij lacht als de vraag rechtstreeks gesteld wordt. ‘Ik ben goed in staat om het maximale uit mijn spelersgroep te halen. Sla mijn vorige clubs er maar op na, dat is steeds goed gelukt. Ook stel ik voortdurend nieuwe doelstellingen, zowel persoonlijk als in teamverband. Dat houdt je scherp’, legt hij uit.

In gesprek met de technische commissie, bleek al gauw dat De Hoop en Omlandia op dezelfde golflengte zitten. ‘Omlandia moet gewoon een stabiele tweedeklasser worden, daar waren we het snel over eens. Maar ook alles wat bij een dorpsclub komt kijken had op mij aantrekkingskracht om met Omlandia in zee te gaan.’ Ik kijk ook graag verder dan mijn neus lang is en ga me ook oriënteren op de spelers van het tweede elftal en de jeugdteams. Een mooie uitdaging’, stelt De Hoop.

Dat hij momenteel zonder club zit, mag dan ook als voordeel worden beschouwd. ‘In de loop van het seizoen ga ik in alle rust in gesprek met allerlei betrokkenen van de club, zowel bij de senioren als junioren. Dat doe ik allemaal ongemerkt, want ik wil Freddy Strating niet voor de voeten lopen in de tweede seizoenshelft.’ Desondanks kan de Tolberter niet wachten totdat hij in Ten Boer mag beginnen aan zijn nieuwe trainersklus. ‘Ik heb er ontzettend veel zin in en zal niets aan het toeval overlaten. Laat mij tot die tijd maar lekker op de achtergrond opereren.’

Laatste nieuws

18 juni 2018, 22:42
Hallo iedereen, Noteer het vast in je agenda: Op vrijdag 7 september 2018 zal het nieuwe seizoen...
18 juni 2018, 22:34
Voor de liefhebbers die maar geen genoeg kunnen krijgen van voetbal, zonder daarvoor op de...
18 juni 2018, 22:23
Als een veredelde Heintje Davids ben ik terug! “Huh?” zult u denken...”die gozert was toch gestopt?” En...
16 juni 2018, 22:23
Op 23 juni wordt dag 2 van het COOP-Jeugdvoetbaltoernooi van Omlandia gehouden. Het programma voor...
14 juni 2018, 17:54
Zaterdag 23 juni wordt in Ten Boer het JO11 en JO13 toernooi gespeeld. Op dit moment hebben we al een...
13 juni 2018, 19:53
2 juni 2018 was het dan zover. Na een geweldig seizoen hebben we ons met het JO9-1 team geplaatst voor...
10 juni 2018, 07:59
Onze mannen moesten vandaag op pad zonder onze eigen razende reporter dhr. Post. Wij speelden daar een...
29 mei 2018, 21:50
Alle Omlandianen kunnen met ingang van vandaag nieuwe clubkleding bestellen, waarmee ook de club zelf...
29 mei 2018, 06:15
De foto's van de kampioenswedstrijd van JO13-1 staan online.
22 mei 2018, 21:59
Kan me, met terugwerkende kracht zoals dat zo mooi heet, best voorstellen dat ze op den duur gewoon de...
21 mei 2018, 18:59
Kopje koffie en daar gaan we, waarschijnlijk het laatste verslag van dit seizoen en misschien wel uit...
Bedankt namens FC Groningen (Bestuursmededeling)
21 mei 2018, 15:06
Wij ontvingen van FC Groningen onderstaande bedankbrief na de fantastische voetbaldag op dinsdag 15...
U bevindt zich hier: Start Nieuws Algemeen Omlandia strikt John de Hoop als opvolger Freddy Strating