Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Funda (Wedstrijdverslag JO17-1)

Kan me, met terugwerkende kracht zoals dat zo mooi heet, best voorstellen dat ze op den duur gewoon de verbinding verbroken heeft. De derde telefoniste die ik aan de lijn kreeg was waarschijnlijk al door haar collega’s op de hoogte gebracht en deed het goed, dat moet gezegd: “meneer, het is de makelaar die de foto’s aanlevert en als er al een fout gemaakt is moet u bij hem of haar zijn. Alle huizen die bij ons op de site staan zijn bedoeld voor de verkoop en er worden door ons geen verkeerde foto’s geplaatst en misschien moet u gewoon aan die schrijfmaat van u vragen waarom ie weg gaat, misschien is hij uw gedram wel zat. Ik ben uw gedrag inmiddels ook meer dan zat en verbreek daarom nu de verbinding...”

Toen we eindelijk de eerste drie punten van de voorjaarscompetitie mochten bijschrijven was de stemming in de kleedkamer toch anders dan verwacht. Het was zeker niet groots geweest, op de training was het afronden toch iets beter gegaan dan nu in de wedstrijd, maar toch; 2-0 winnen is altijd beter dan met 0-2 verliezen. Zet dit op een tegeltje, verkoop er 25 van en je bent binnen!! Misschien zat de frustratie in het feit dat we na 10 minuten eigenlijk al met 3-0 voor hadden moeten staan, dat de nieuwe penalty-specialist even zijn specialisme kwijt was en dat de ruststand van 1-0 dus behoorlijk tegenviel. Na rust werd het er niet beter op, vv Oostenburg had ook nog niet veel punten gehaald en besloot dat er in Ten Boer wat te halen moest zijn. De tweede elfmeter die we kregen werd wel binnen gewerkt; al kwam de bal via de keeper weer bij de penalnemer terecht waarna het net alsnog bolde!! TWEE – NUL. Strik erom, inpakken, wegwezen.

Onze sympathie ligt zeker niet bij de voetbalploeg ONB uit drachten. Eerst verplaatsen ze de aanvangstijd van uitwedstrijd. De KNVB moet dit herstellen omdat dit veel te laat gebeurde en onze Coop-medewerkers in de knoei komen. ONB lost ook dit weer vakkundig op en last de wedstrijd op zaterdagmorgen (zonnetje, 25 graden, u kent dat wel van de vakantiekaartjes) af!!!
De maandag erop bedenken ze zich en nu blijkt de wedstrijd afgelast te zijn vanwege het ontbreken van een scheidsrechter. Lachwekkend natuurlijk, wat hun JO17-2 speelt op precies het zelfde tijdstip, speelt echter Categorie B en had zodoende afgelast moeten worden... Maar goed, we weten hoe het gaat: anderhalve week later mag Omlandia/Geo JO17-1 op een dinsdagavond op komen draven in Drachten. De drie inleenkrachten (er was weer genoeg te doen bij de Coop die avond) hebben hun beste beentje voor gezet, maar helaas vielen veel dingen net verkeerd die avond. Zo viel Paulus Kamara net om toen een ONB spelers hem met twee handen omver trok. Nu kent niet iedereen Paulus, maar ik kan u verzekeren dat dat geen sinecure is hem omver te krijgen, gaat mij met m’n honderd kilo (en meer) niet lukken. De scheids was ook dusdanig onder de indruk, dat hij gewoon vergat te fluiten. Gelukkig herstelde hij zich vijf seconden later, de fluit deed het weer; nu om aan te geven dat het doelpunt van ONB wat hem betreft rechtsgeldig is...
Twintig minuten voortijd besloot de technische staf alles of niets te gaan spelen. Een van de centrale verdedigers werd naar voren gestuurd om oorlog te maken. De einduitslag van 4-0 was dan ook zeker geen goede afspiegeling van de wedstrijd. Nu nog even op de KNVB afdeling tuchtzaken wachten wanneer ze door hun snipperdagen heen zijn...

Nee, het was allemaal erg vriendelijk gegaan en er was geen reden aan te nemen dat er ook maar enige vorm van dwang in het spel was. En nee, er waren ook geen schimmige types met regenjassen en gleufhoeden rondom de makelaardij gesignaleerd op het moment dat ze kwamen spreken over de verkoop van de woning. En ja, het zou zeker fijn zijn als ik het pand zou verlaten, het was erg druk, de economie loopt weer in volle vaart en dus ook de huizenverkoop en dit soort vage gesprekken kon ze gestolen worden...

De mooiste wedstrijden om te winnen, zijn diegene die jij eigenlijk niet verwacht. In de beker was GRC te sterk geweest. 7-1 was wat geflatteerd, maar het verlies was terecht. Ook in de competitie was er niet te veel op de 3-0 overwinning van deze voetballers af te dingen. En misschien was dat wel hun valkuil... Ach Omlandia/Geo, bijna onderaan, halve kracht, snippermorgen, etc. etc. Het bleef heel lang 0-0 die morgen in Garmerwolde. Er werd goed gevoetbald door JO17-1, op de juiste momenten druk gezet en gaande de wedstrijd kroop de gedachte in de hoofden van onze spelers dat we deze keer GRC op de pijnbank gingen leggen. En vlak na de laatste drinkpauze, 20 minuten voor tijd, was het moment daar. Hij, Wouter Hoek, bleef ijzig kalm toen ie alleen op de keeper afkwam. Luid gejuich was zijn deel toen een paar seconden later toen de bal over de doellijn rolde... Natuurlijk werd het nog even spannend de laatste minuten, helemaal nadat Wouter het zelfde kunststukje niet nog een keer kon herhalen. Maar eind goed, al goed. Na 84 minuten konden we een mooie foto maken van het scorebord!!

Brief FC Groningen

RWF uit Frieschepalen had nog niet gewonnen in de promotie competitie. Twee keer een gelijkspel was het resultaat. Wel viel op dat de Friezen elke wedstrijd tot scoren waren gekomen. Opletten dus. De eerste 25 minuten was er eigenlijk niet veel aan de hand, wij kregen de grootste kansen, raakten paal en lat en uiteindelijk gingen we rusten met een 1-0 achterstand. De tweede helft was van onze kant een stuk minder, zij bleven maar gaan en scoorden nog drie keer. Een GRC’etje van onze kant? Het had er veel van weg. Uithuilen en ... zaterdag laatste competitiewedstrijd 10:30 thuis tegen NEC Delfzijl. Zouden ze in Delfzijl denken: ach, Omlandia/Geo, bijna onderaan etc. etc...?

De voorzitter van ACV uit Assen is overduidelijk: “Ja, bij ons worden spelers betaald, maar de bewering dat er ook spelers van JO7 onder contract staan is klinkklare onzin!!” Trainingspakken dan??, een derby-star waar Tom van Weert nog mee gespeeld heeft??, de veters van de voetbalschoenen van Fandi? Het hoofdschudden blijft. De voorzitter spreekt wijze woorden “leg je er bij neer en accepteer dat Anne Abel Koeneke Kia Burger Post en Yanieck hier gaan schitteren.” Uren later en toch wel enigszins gerust gesteld verlaat ik de Drentse hoofdstad. Lutje Post krijgt er minimaal net zo’n mooie voetbalcarrière als zijn vader. En ze zullen alle verhalen van zijn vader op de site zetten, ook al begrijpen ze er geen letter van!!! “Dat is jullie geraden ook” heb ik geroepen, “want dat zijn de beste”

Ik groet u,

Mets Elgersma

Laatste nieuws

17 oktober 2018, 18:00
Clubblad 'De Treffer' nummer 1 (oktober) staat online. Klik hier voor de Treffer 1 - oktober...
17 oktober 2018, 17:42
Let op! Je kan je nog t/m as zaterdag 20-10 inschrijven voor Omlandia's twaalfuurtje! Hallo jongens,...
15 oktober 2018, 18:11
Vrijdag 28 december 2018 is de 16e klaverjasmarathon van vv Omlandia. Meer informatie volgt in...
07 oktober 2018, 21:51
Vrijdag 28 september jl. is de eerste ronde van de klaverjascompetitie 2018 – 2019 gespeeld. Er waren...
30 september 2018, 15:10
Beste jeugdkeepers, in verband met de extra aanmeldingen voor de keeperstraining hebben we de...
18 september 2018, 07:11
De gewijzigde voorlopige teamindeling voor de jeugd is via onderstaande link te downloaden. Ook de...
11 september 2018, 16:00
Bekijk hier het trainingsschema
31 augustus 2018, 06:22
Vanaf 1 september is het op de trainingsavonden dinsdag en donderdag niet meer mogelijk om contant te...
U bevindt zich hier: Start Nieuws Jeugd Funda (Wedstrijdverslag JO17-1)