Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Hoek waar de klappen vallen… (Wedstrijdverslag JO17-1)

In elke wedstrijd zitten wel momenten waar we wat mee kunnen. Zoals er in elke wedstrijd ook wel periodes zijn waarvan je denkt: had van mij niet gehoeven. Uit bij VV Drachten bijvoorbeeld. Zonnetje op de bol, redelijk wat Omlandianen op de schitterend mooie tribune (bijna nog mooier dan de Wim Bathoorn Tribune!!) en een eerste helft waarvan je inderdaad denkt: had van mij niet anders gehoeven. Al binnen een paar minuten stonden we met 1-0 achter, maar de jongens uit Ten Boer en omstreken rechtten de rug en uit de counter was er spits Hoek die beheerst binnenschoot. De 1-2 voorsprong na weer een mooie uitbraak was een seconde of tien goed voor grote euforie!! Toen bleek dat de grensrechter buitenspel geconstateerd had en was de eerste voorsprong in het kalenderjaar 2018 teniet gedaan, sterker nog, die is er dus nooit geweest. Een mooie schuiver van VV Drachten zorgde dat we toch weer met een achterstand de rust in gingen.

De strafschop die onze spits vlak na rust mocht nemen nadat ie onderuit was gehaald ging mooi richting hoek. Helaas voor ons ging de keeper daar ook heen en had de bal iets meer snelheid mogen hebben. En als een paar minuten later de goal wel aan de andere kant valt heb je dus een momentje!! Even leek het in te storten en vielen de Drachtster-goals weer iets te makkelijk. Maar ook nu kwam er weer wat power boven drijven en wisten we de schade tot 6-1 te beperken. Dat is natuurlijk een serieuze uitslag, maar dat ga ik toch even bagatelliseren. Drachten speelde met allemaal tweedejaars B-junioren, die bijna allemaal een halve en een hele kop (hoofd) groter zijn dan onze jongens. En als Drachten ook nog eens vijf verse krachten kan brengen en wij twee is er toch een deel verklaard. Kortom, een maatje te groot en op de beslissende momenten viel het niet goed.

Een maatje te groot is zo wie zo wel een terugkerende term in deze tweede seizoenshelft. Betekent wel dat je dus de wedstrijden moet pakken tegen de “mindere” teams. Haulerwijk is zo’n team bijvoorbeeld. Wist slechts één wedstrijd te winnen tegen mede laagvlieger RWF uit Frieschepalen. Gelukkig stonden we de tweede helft beter te voetballen en wonnen we die helft ook met 0-1. Ik laat graag ook de lezers nog wat in “actie” komen: de eerst helft werd er 5 keer gescoord en scoorden wij net zoveel doelpunten als in de tweede helft!! De juiste uitslag kunt u mailen naar Anne Post! Onder de goede inzenders wordt een zelfgebakken cake met slagroom en van die kleine spikkeltjes verloot! Maar al met al weer geen winst.

Maar Mets, hoor ik menig lezer denken, die wedstrijd tegen Feanstars, daar moet je toch ook nog iets over schrijven, is het niet?? Natuurlijk, beste lezer, in het kader van de volledige openheid van zaken zal ik ook die wedstrijd nog even kort voor het voetlicht halen, met de nadruk op kort… Eigenlijk was het in de eerste helft en begin tweede helft geen aanleiding dat er een monsteruitslag zou komen. Dat gebeurde echt in het laatste deel. Elke kans, elk schot op doel was en goal en met een beschamende 2-9 zochten we de kleedkamer op.

Na het beschrijven van drie verliespartijen wil ik toch positief eindigen; In alle wedstrijden zaten momenten, periodes waar me wat mee kunnen. Waar je met spelers en staf op terug kunt komen en zeggen: weet je nog wel die wedstrijd tegen die en die en hoe we dat toen deden. Teruglezend besef ik dat ik dit verhaal eindig zoals ik begon… De cirkel is rond. Over rond gesproken nog een mooie oneliner (van Gary Lineker in dit geval: De bal is rond, we spelen elf tegen elf en uiteindelijk winnen we komende zaterdag 14 april (10:30 thuis) van SJO SV Oostenburg!!!!!!!!!

Ik groet u


Mets Elgersma

Nb iemand iets van Anne Post vernomen? Writersblok of extra lange winterstop??

Laatste nieuws

14 december 2018, 23:56
Vrijdag 30 november jl. is de derde ronde van de klaverjascompetitie 2018-2019 gespeeld. Er waren deze...
14 december 2018, 23:18
Aan alles komt een einde is een gezegde en dat geldt voor mij nu als Coördinator voor de scheidsrechters...
11 december 2018, 14:53
In verband met de opbouw voor de kantinequiz die a.s. zaterdag bij Omlandia wordt gehouden, sluit de...
02 december 2018, 22:07
Zaterdag 1 december is Omlandia JO13-1 kampioen geworden. In de wedstrijd tegen directe concurrent DVC...
01 december 2018, 23:17
Op 15 december staat Omlandia's kantinequiz weer op het programma. Net zoals de voorgaande jaren zal...
21 november 2018, 10:29
Op vrijdag 28 december 2018 organiseert de vv Omlandia de 16e...
U bevindt zich hier: Start Nieuws Wedstrijdverslagen Omlandia JO17-1 Hoek waar de klappen vallen… (Wedstrijdverslag JO17-1)