Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Appelpunt met slagroom, lekker!! (Wedstrijdverslag JO17-1)

Wat een vreemde titel van dit stuk proza, hoor ik u denken. Een enkeling zal een “aha-ik-heb-je-door-elgersma-erlebnis” hebben. Voor de rest van de lezers kom ik er later in het verhaal op terug. Volgens de geruchten, en waarom zou een gerucht niet waar kunnen zijn, was de aankomend trainer van de eerste selectie van Omlandia, John de Hoop, er voor naar Annen gereden. Altijd goed natuurlijk en er was genoeg te zien die middag in dit Drentse dorpje. Zo waren er maar liefst 13 doelpunten te zien... Mooie en lelijke, nuttige en overbodige en uiteraard voor en tegen. Laat ik positief beginnen, twee voorzetten waarop met de kop gescoord werd en een benutte penal, 3 goals voor dus. De eerste goal van onze kant was de aansluitingstreffer na een redelijk snelle 2-0 achterstand. Onze tweede goal viel toen de tegenstander er al vier in had liggen. Helaas viel vlak voor rust ook de 5-2 en dat was misschien wel de spreekwoordelijke nekslag. De tweede helft begon niet goed en redelijk vlot liep Annen uit. Benieuwd of John de wedstrijd uit heeft gekeken, had van ons niet gehoeven.

De jongens van Trynwalden waren ietwat onwennig op Groningse bodem. Tenminste, dat was het verhaal van hun trainers en leiders. “se he net faak san verskrikkellijk minne wedstried spiele”, aldus een van de mannen die ook rondliep in een Trynwalden trainingspak. En of de fryske boys nu echt zo slecht speelden of dat wij erg goed waren blijft in het midden. Punt blijft dat we een groot deel van de wedstrijd minimaal gelijkwaardig waren. Iets om mee te nemen voor de rest van het seizoen. Dat Trynwalden uiteindelijk de wedstrijd won, de uitslag toch nog wat ruim was (1-4) en we na twee gespeelde wedstrijden nog op nul punten staan is even minder belangrijk. Het goede gevoel meenemen naar de volgende wedstrijd is wat telt. Ook mooi om nog te melden: de scheidsrechter was een knaap van 16 jaar, die een geweldig pot floot!!

Die volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag 10 maart. TLC komt om half elf tegen ons spelen en is vast van plan om ook eens een paar punten te pakken. Ze staan ook nog (met maar één wedstrijd op de teller) op nul punten. Eigenlijk mag ik het niet doen, zo’n verschrikkelijk foute zin, maar ik ga het toch gewoon doen: Komt allen a.s. zaterdag om 10:30 naar het sportpark van Omlandia, HET BELOOFT EEN FANTASTISCHE WEDSTRIJD TE WORDEN!!! (oei wat slecht deze zin)

Staat er nu niks in de krant zaterdagmorgen, is er ook altijd nog de mogelijkheid om een kwartiertje eerder te komen. De JO7-1 begint om 10:15 de eerste wedstrijd tegen Zuidlaren JO7-3. In Omlandia JO7-1 speelt o.a. de zoon van Anne Post. Uit de verslagen begrijp ik dat er met passie en inzet, goed voetbal gespeeld wordt. En blijf een beetje in de buurt van Anne, want uit diezelfde verslagen is ook op te merken dat er altijd wel een vader of moeder is die cake, taart of iets anders lekkers heeft gebakken.

Veel, heel veel mooie, ontroerende, (bijna) ongeloofwaardige verhalen na de oproep in het vorige verslag met betrekking tot de avonturen bij Luc. (zie verslag “kom maar op”) Helaas wilde geen van de dames met naam en toenaam genoemd worden. Gelukkig is er dan altijd nog Loes vd Veen. “Mets, verzin maar een verhaal over mij en Anne, het is vast waar gebeurd of het had waargebeurd kunnen zijn!!” Kijk, daar heb je wat aan. Om verder niemand in de problemen te brengen is er in overleg met de redactie (Alfons) voor gekozen om dit verhaal niet aan het papier/beeldscherm toe te vertrouwen. Er zijn grenzen..

Ik groet u,
Mets Elgersma

Laatste nieuws

18 juni 2018, 22:42
Hallo iedereen, Noteer het vast in je agenda: Op vrijdag 7 september 2018 zal het nieuwe seizoen...
18 juni 2018, 22:34
Voor de liefhebbers die maar geen genoeg kunnen krijgen van voetbal, zonder daarvoor op de...
18 juni 2018, 22:23
Als een veredelde Heintje Davids ben ik terug! “Huh?” zult u denken...”die gozert was toch gestopt?” En...
16 juni 2018, 22:23
Op 23 juni wordt dag 2 van het COOP-Jeugdvoetbaltoernooi van Omlandia gehouden. Het programma voor...
14 juni 2018, 17:54
Zaterdag 23 juni wordt in Ten Boer het JO11 en JO13 toernooi gespeeld. Op dit moment hebben we al een...
13 juni 2018, 19:53
2 juni 2018 was het dan zover. Na een geweldig seizoen hebben we ons met het JO9-1 team geplaatst voor...
10 juni 2018, 07:59
Onze mannen moesten vandaag op pad zonder onze eigen razende reporter dhr. Post. Wij speelden daar een...
29 mei 2018, 21:50
Alle Omlandianen kunnen met ingang van vandaag nieuwe clubkleding bestellen, waarmee ook de club zelf...
29 mei 2018, 06:15
De foto's van de kampioenswedstrijd van JO13-1 staan online.
22 mei 2018, 21:59
Kan me, met terugwerkende kracht zoals dat zo mooi heet, best voorstellen dat ze op den duur gewoon de...
21 mei 2018, 18:59
Kopje koffie en daar gaan we, waarschijnlijk het laatste verslag van dit seizoen en misschien wel uit...
Bedankt namens FC Groningen (Bestuursmededeling)
21 mei 2018, 15:06
Wij ontvingen van FC Groningen onderstaande bedankbrief na de fantastische voetbaldag op dinsdag 15...
U bevindt zich hier: Start Nieuws Wedstrijdverslagen Omlandia JO17-1 Appelpunt met slagroom, lekker!! (Wedstrijdverslag JO17-1)