Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Kom maar op.. (Wedstrijdverslag JO17-1)

O zeker, spelers en staf van JO17-1 hebben ook stil gezeten. Volgens anonieme bronnen sommigen met de benen op tafel, anderen zo languit op de bank dat er niemand meer bij kon komen zitten. Bij een enkeling werd zelfs geconstateerd dat er even een uiltje werd geknapt, een powernap genomen. Maar vanaf 15 januari was het weer actie!!! Was ook nodig, er waren direct een paar oefenpotjes ingepland. HSC uit Sappemeer staat ongeslagen boven aan in de tweede klasse en wil graag eens zien waar ze staan tegen een goed team uit de eerste klasse. Op een moeilijk (“moeilijk moeilijk” zou boer Olke van boer zoekt vrouw zeggen) te bespelen kunstgrasveld van Omlandia (sneeuw) is het uiteindelijk de eerste klasser die met 3-2 weet te winnen. Na afloop genieten we in de bestuurskamer van een lekkere lunch (met lekker veel knakworsten, hulde Trea) en praten over de doelstelling voor de tweede seizoenshelft, over het hoe wat waarom en waarom niet in ons team en wat verder ter tafel ter tafel komt. Het bleef dus nog even onrustig en gezellig in het chicste kamertje van Omlandia.

DVC JO17-1 uit Appingedam durfde het ook aan tegen ons te spelen. Ze staan in de hoofdklasse onderaan en kwamen (stiekem) om met een goed gevoel de competitie weer in te gaan met een overwinning op zak. Ook dit team werd met een 3-2 nederlaag terug naar het noordoosten gestuurd. De oefencampagne verliep dus vlotjes, tijd voor het grotere werk. Dat werd dus een potje tegen VEV ’67 uit Leek. Derde plaats in de hoofdklasse, dus serieus aan de bak!. Tja, en dan is het ook wel knap om te zien hoe VEV elk foutje van Omlandia afstraft. Kortom, ze waren sterker, groter, sneller, voetballen beter en scoorden 8 keer. We kwamen wel een paar keer in de buurt van hun doel, maar het net bolde niet. De twee ander hoofdklassers (Bedum 1e en Winsum 2e) die met ons willen sparren hebben we even in de ijskast gezet.

Doordat we bij de eerste 4 in de eerste klasse zijn geëindigd gaan we deze voorjaarsreeks spelen in de promotieklasse. En dan kom je nog eens ergens. Die Anne Post zal wel jaloers op ons zijn met drie keer in de week wintercup wedstrijden in Eenrum. Zit u er klaar voor? Aanstaande zaterdag (ijs en weder dienende) reizen we af naar Annen. Twee keer gaan we naar Drachten, vv Drachten en ONB. Niet ver van Drachten ligt Frieschepalen en daar mogen we tegen RWF spelen. Als we in dat dorp linksaf slaan kunnen we direct door naar Haulerwijk. Dat gaan we dus een andere keer doen. Zal binnenkort eens met Wim Kiel babbelen hoe we dat gaan doen met de bus!! Gelukkig mogen we ook een aantal tegenstanders op ons sportpark begroeten. Oude bekenden GRC, TLC en NEC zullen de weg wel kunnen vinden. Andere teams zullen misschien toch even de navigatie aan zetten. Tenzij ze in Oosterwolde (Oostenburg) en Surhuisterveen (Feanstars) nog connecties hebben met ons dorp. De spelers van Trynalden zullen zeker een broodje meenemen als ze onderweg even stoppen om de benen te strekken. U kunt gaan googelen, maar ik wil het ook wel vertellen: Trynwalden komt uit Oenkerk (Oentsjerk voor de friezen).

Tot slot nog even het volgende. Zoals u wellicht begrepen hebt, hebben Anne Post en ondergetekende een voetbal- en Luukverleden. De verhalen van vroeger worden nog wel eens naar voren gebracht, worden misschien iets aangedikt en daarna nog 3 keer verteld. Anne liet me laatst weten dat ie bang is dat de origine (ware) verhalen in de mist (lichtstof) blijven hangen en alleen nog de aangedikte, deels verzonnen, verhalen nog gehoord worden. Een parlementaire enquête naar de echte verhalen is misschien wat overdreven, daarom houden we het eerst bij de volgende oproep: Hallo, ben jij een meisje/meid/jonge dame/vrouw die in de jaren negentig regelmatig bezoeker was van Luuk, heb/had je blond/donkerblond/bruin/zwart/rood haar en was/ben je tussen de 140 en 195 cm lang? Dan is de kans heel groot dat je een mooi avontuur met Anne beleefd hebt. Zou je de ware verhalen aan ons willen toevertrouwen? We kunnen met jullie een afspraak maken in de kantine van Omlandia (als de ruimte het toelaat) of anders kun je natuurlijk altijd een mailtje sturen naar de redactie van Omlandia. Alfons heeft een paar snipperdagen genomen en is bereid alles (bijna alles) op de site van Omlandia te plaatsen.

Ik groet u,

Mets Elgersma

Laatste nieuws

14 december 2018, 23:56
Vrijdag 30 november jl. is de derde ronde van de klaverjascompetitie 2018-2019 gespeeld. Er waren deze...
14 december 2018, 23:18
Aan alles komt een einde is een gezegde en dat geldt voor mij nu als Coördinator voor de scheidsrechters...
11 december 2018, 14:53
In verband met de opbouw voor de kantinequiz die a.s. zaterdag bij Omlandia wordt gehouden, sluit de...
02 december 2018, 22:07
Zaterdag 1 december is Omlandia JO13-1 kampioen geworden. In de wedstrijd tegen directe concurrent DVC...
01 december 2018, 23:17
Op 15 december staat Omlandia's kantinequiz weer op het programma. Net zoals de voorgaande jaren zal...
21 november 2018, 10:29
Op vrijdag 28 december 2018 organiseert de vv Omlandia de 16e...
U bevindt zich hier: Start Nieuws Wedstrijdverslagen Omlandia JO17-1 Kom maar op.. (Wedstrijdverslag JO17-1)