Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Nieuwe spelvormen JO9, mededeling voor de ouders

Beste Ouders,

Vanaf komend seizoen (2017/2018) zal de spelvorm voor de pupillen onder 9 (de oude "F-jes") worden aangepast.
Het idee is dat pupillen vaker aan de bal komen. De bal is, zoals Johan Cruijff ooit zei, een essentieel onderdeel van het voetbal. Om jonge voetballertjes vaker aan de bal te krijgen, is het plan om de wedstrijdvormen voor de pupillen van 5 tot en met 11 jaar aan te passen aan de leeftijd. In het kort: hoe jonger de kinderen, des te minder spelers en des te kleiner de veldjes.

Komend seizoen zal bij ons de wedstrijdvorm voor de pupillen onder 9 worden aangepast.
Natuurlijk zullen wij de kinderen en ouders in het begin van het seizoen uitleggen wat precies de bedoeling is, maar wij willen wel graag dat de ouders nu al de benodigde informatie kunnen verzamelen, om zich alvast voor te bereiden op deze nieuwe spelvormen.

De KNVB heeft hiervoor informatie op haar website geplaatst.
Klik hier voor de betreffende webpagina.

Wij hopen dat hiermee een goede eerste indruk wordt gegeven en wij staan natuurlijk altijd klaar voor eventuele vragen en opmerkingen.

Met vriendelijke groet,
namens de Jeugd Technische Commissie


Jan ten Caat

Start training jeugd nieuw seizoen

De trainingen voor de jeugd zullen weer starten in de eerste week van september (vanaf 4 september).
Tenzij er door de trainer van het team anders wordt aangegeven.

Het trainingsschema voor volgend seizoen is nog niet helemaal klaar, maar volgt binnenkort op de site.

Algemene Ledenvergadering 4-7-2017: Huldeblijken

Tijdens de ALV van 4 juli jl. zijn diverse leden in de bloemetjes gezet.

Allereerst werd afscheid genomen van 2 bestuursleden, te weten Herman van der Veen (voorzitter kantinecommissie) en Wim Bathoorn (voorzitter jeugdcommissie a.i.)
De taken van Herman worden overgenomen door Trea Schuls en Anouk Baljeu (Welkom in het bestuur!), maar helaas is voor Wim Bathoorn nog geen opvolger gevonden. De voorzitterstaak zal tijdelijk worden waargenomen door Annet Prenger, maar wij zijn nog steeds dringend op zoek naar een nieuwe Jeugdvoorzitter!

bestuursleden

Daarna werden de jubilarissen naar voren gehaald. Gerrit Rozema (lid sinds 1 augustus 1954) kreeg een bloemetje en een oorkonde voor zijn 60(plus)-jarig lidmaatschap. Er was ook een bloemetje en oorkonde voor Gert Rozema (die helaas niet aanwezig kon zijn) voor zijn 40-jarig lidmaatschap.
Tevens werden Bert van der Veen, Bé Luider, Erik van Dijken en Martin Hospers gehuldigd met pen en bloemetje voor hun 25 jarig lidmaatschap bij vv Omlandia.

jubilarissen

En dan was er nog een vijftal leden dat in het zonnetje werd gezet. Als Lid van verdienste welteverstaan, want wat zou Omlandia zijn zonder deze topvrijwilligers. Wim Knol, Henk van Bruggen, Job Kiel en Willem Offringa ('sir' voor intimi) werden dan ook terecht naar voren gehaald en getrakteerd op een applaus.

leden van verdienste

Voor een volledig verslag verwijzen wij naar onze Facebookpagina. Klik hier om deze te bezoeken.

Foto's wedstrijden online

Er staan weer foto's online van wedstrijden van het afgelopen seizoen.

Lewenborg JO 19-1 - Omlandia JO 19-1
Omlandia 1 – BCV 1
Omlandia JO 19-1 – Noordwolde JO 19-1
Omlandia 1 – VV Winsum 1
Omlandia 2 – Marum 2

Je kunt ze hier allemaal bekijken.

NOODKREET: Vacature Jeugdvoorzitter

De jeugdcommissie van v.v. OMLANDIA is met een nieuwe start aan het seizoen 2016/2017 begonnen om zo de prachtige jeugdafdeling van de club nog beter te laten draaien.
Dit heeft geresulteerd in een fanatieke en enthousiaste club mensen die al zichtbaar stappen heeft gemaakt en deze ook willen blijven maken. Wim Bathoorn, de huidige ad interim-voorzitter van de jeugdcommissie, is één van de belangrijke aanjagers geweest om te komen tot de samenstelling van deze commissie. Voor de club en voor onze jeugdafdeling is het belangrijk dat de ingezette lijn wordt voortgezet.


Daarom is de club op zoek naar een nieuwe:

VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE


Het voorzitterschap kan worden overgenomen met ingang van het seizoen 2017/2018.
Uiteraard bestaat de mogelijkheid om al eerder vergaderingen bij te wonen en kennis op te doen.

Wat ga je doen als voorzitter van de jeugdcommissie:
- in het voetbalseizoen vergader je 1x p/maand met de jeugdcommissie
- je zet je in voor een juiste en optimale invulling wat betreft de functies van de jeugdcommissie
- je bewaakt de ingezette processen binnen de jeugdcommissie
- samen met de jeugd (technische) commissie en hoofd jeugdopleidingen werk je aan het jeugdbeleidsplan
- je vertegenwoordigt de jeugdafdeling in het hoofdbestuur

Wil jij deel uit maken van de enthousiaste jeugdcommissie van v.v. Omlandia? En zie jij het als een uitgaging om bij te dragen aan het nieuwe jeugdbeleid? Dan is dit het moment!
Ga gerust eens in gesprek met de jeugdcommissieleden. Of neem contact op met Annet Prenger voor meer informatie. Dat kan via het secretariaat van de jeugdcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De jeugdcommissie beseft dat we verantwoordelijkheid en tijd van je vragen. De vereniging staat daarom open voor een duo-functie van de voorzitter jeugdcommissie. Daarnaast is het ook mogelijk om de taken anders te verdelen binnen onze commissie, want je staat er niet alleen voor! We zijn flexibel en gaan graag met je in gesprek!!!

Overzicht spelers Dames seizoen 2017/2018

Lisa Oosting
Donna Prenger
Esmee Voogd
Jorien Rijziger
Mirel Jonkman
Amanda Kruidhof
Pascalle ter Harkel
Kim Brugge
Dorien Bos
Sabine Schokkenbroek
Denice Leeman
Annouk Velting
Marilene Wiersema
Esmee Afman
Kira Pijper
Carmen Pijper
Romy Knol
Mirthe de Vos
Naomi van Dijk
Stephanie de Witt
Annouk Rozema
Lisette Terpstra

Indien bovenstaande onjuistheden bevat, laat het mij even weten.

Met vriendelijke groet,
Henk Jullens

Overzicht spelers A- en B-selectie

Onderstaande spelers vormen de A- en B-selectie. Deze spelers kunnen uitkomen voor Omlandia 1,2 en 3.
De definitieve verdeling zal plaatsvinden na de voorbereiding.


Alwin Potgieter
Ayoub Qachtoul
Bodhi Prenger
Cees van der Wolde
Dennis Loer
Devon Harmsma
Fabio Maronghi
Henk van der Wolde
Ivar Nijboer
Jan Oosterbeek
Jasper Kromdijk
Jeffrey Hoeksema
Jeffrey Runhart
Jeroen Brookman
Jeroen Haan
Jeroen Scholma
Jesse Doornbos
Jurrie de Boer
Kevin Potgieter
Klaas Swiersema
Lars Renkema
Martin Oudman
Max van der Hem
Nick Akkerman
Nick Oostland
Robin Boerman
René Hovenkamp
Robbert Veldman
Robert Dijkhuizen
Roël de Vos
Ruben Doornkamp
Ruben Meier
Tim Faber
Vincent Jonkman
Vincent Schenkel
Walid Barhouss
Zeno Weijers


Met vriendelijke groet,
TC Omlandia

Jeugdscheidsrechters

Het seizoen 2016/2017 is ten einde waarmee voor onze arbiters een verdiende periode van rust is aangebroken.
Het seizoen overziend kan gesteld worden dat er gesproken kan worden van een geslaagd seizoen voor wat betreft de arbitrage.
Helaas moest één wedstrijd voortijdig worden beëindigd maar noch de betreffende arbiter noch Omlandia was hiervan de oorzaak.

Voor mij persoonlijk was het een enkele keer enig puzzelwerk om de bezetting rond te krijgen, maar de flexibiliteit van “het corps” was zodanig dat iedere zaterdag bij iedere wedstrijd een scheidsrechter was. Daarvoor, namens de Jeugdcommissie, mijn oprechte dank. Het wordt veelal als vanzelfsprekend ervaren dat er een scheidsrechter is.

Om hen moverende redenen heeft een drietal vaste waarden besloten te stoppen met het leiden van wedstrijden. Op gepaste wijze is van dit drietal afscheid genomen.
Ik maak dan ook van de gelegenheid gebruik een oproep te doen aan belangstellenden om ook zaterdags eens een wedstrijdje te leiden. De groei van onze jeugdafdeling is hieraan debet.

Jeugdcommissie Omlandia,
Albert Nijboer
Coördinator Jeugdscheidsrechters

Henk Oosterhuis zwaait af in stijl!

Bron: Facebookpagina VV Omlandia, Merijn Slagter

Zelf oogde-ie best wel nerveus, zo vlak voor zijn afscheidswedstrijd. Driftig vulde hij de waterflessen voor beide teams, en daarmee verstoorde hij uiteraard de informele wedstrijdbesprekingen van beide teams. Want zowel Omlandia 2 als oud-Omlandia 2 had er best wel zin in om dit jubileumduel nog even succesvol af te sluiten.

Beide teams gingen enthousiast van start. Omlandia 2 was iets beter, maar Oud-Omlandia 2 weerde zich kranig. Toch moesten zij vlak voor rust een openingstreffer toestaan. Tim Faber gaf strak voor en in tweede instantie mikte Ivar Nijboer raak: 1-0 voor Omlandia 2. Na rust ging Oud-Omlandia 2 echter flitsend van start en Ronald Oudman en Kevin Boerman maakten er een 1-2 tussenstand van. Een verdedigingsfoutje zorgde dat Remco Bolhuis de 2-2 kon maken, maar weer Ronald Oudman (2-3) en Jeroen Dijkhuizen (2-4) brachten Oud-Omlandia 2 in veilige haven.

In de slotminuut leek 2-4 de eindstand te worden, totdat Ruben Meier namens Omlandia 2 de uitgestoken voet van Justin Boom zocht. Omlandia 2 kon via een strafschop de eindstand wat draaglijker maken, maar wie eiste deze eer voor zich op? Het was teamleider Henk Oosterhuis zelf die zich met deze taak belastte. Hij schoot het buitenkansje onberispelijk achter Merijn Slagter in de linkerbovenhoek: 4-3. Dat werd tevens de eindstand.

Na afloop bedankte de afzwaaiende jubilaris iedereen voor de mooie tien jaar die hij als teamleider kende: 'Het hoogtepunt was de uitwedstrijd tegen Urk 2, de enige wedstrijd die Ronald Jager als trainer zo'n beetje moest missen. Ik had de leiding op me en we wonnen die wedstrijd heerlijk onterecht met 0-1. Marco Drijfhout reed in het andere busje terug op de terugreis en had de hele wedstrijd de ruitenwissers aan, terwijl het niet eens regende. De rookstop onderweg deed het 'm. Een verre uitwedstrijd zonder rookstop is geen echte uitwedstrijd', aldus Henk.

De afzwaaiende teamleider is niet bang dat hij in een zwart gat zal vallen, nu zijn tijdsbesteding op de zaterdag er komend seizoen er anders uit zal gaan zien. 'Ik ga me lekker aanmelden voor vrijwillige bardiensten. En nu maar hopen dat ik dan vooral word ingepland als Omlandia 2 moet spelen, kijken en tappen valt prima te combineren!'

Henk, bedankt!


afscheid Henk Oosterhuis

Foto's weer up to date

Sinds een hele tijd was het niet meer mogelijk om foto's te publiceren.

Daarom hebben wij gekozen om de foto's nu te publiceren via flickr.com.

 

Oude foto's

De oude foto's kun je vinden door met je muis over de link foto's (in het menu) te gaan en vervolgens op oude foto's te klikken.

 

Nieuwe foto's

De nieuwste foto's, waaronder die van de jeugdvoetbaldag van 25 april, kun je vinden door op foto's te klikken in het menu.

Laatste nieuws

23 juli 2017, 22:49
Beste Ouders, Vanaf komend seizoen (2017/2018) zal de spelvorm voor de pupillen onder 9 (de oude...
14 juli 2017, 16:34
De trainingen voor de jeugd zullen weer starten in de eerste week van september (vanaf 4 september)....
04 juli 2017, 21:39
Tijdens de ALV van 4 juli jl. zijn diverse leden in de bloemetjes gezet. Allereerst werd afscheid...
29 juni 2017, 10:32
Er staan weer foto's online van wedstrijden van het afgelopen seizoen. Lewenborg JO 19-1 - ...
19 juni 2017, 20:35
De jeugdcommissie van v.v. OMLANDIA is met een nieuwe start aan het seizoen 2016/2017 begonnen om zo de...
19 juni 2017, 20:24
Lisa Oosting Donna Prenger Esmee Voogd Jorien Rijziger Mirel Jonkman Amanda Kruidhof Pascalle...
17 juni 2017, 09:02
Onderstaande spelers vormen de A- en B-selectie. Deze spelers kunnen uitkomen voor Omlandia 1,2 en 3....
15 juni 2017, 15:32
Het seizoen 2016/2017 is ten einde waarmee voor onze arbiters een verdiende periode van rust is...
08 juni 2017, 22:28
Bron: Facebookpagina VV Omlandia, Merijn Slagter Zelf oogde-ie best wel nerveus, zo vlak voor zijn...
31 mei 2017, 15:08
Sinds een hele tijd was het niet meer mogelijk om foto's te publiceren. Daarom hebben wij gekozen...
29 mei 2017, 22:08
Dit is de nieuwe indeling voor het komend seizoen, de mogelijkheid bestaat dat er nog spelers voor...
U bevindt zich hier: Start Nieuws