Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Wegen v.v. Omlandia en Freddy Strating scheiden eind van het seizoen

-Persbericht-

Trainer Strating zal aan het einde van het seizoen Omlandia gaan verlaten. Strating is op dit moment aan zijn tweede seizoen bezig bij de 2e klasser uit Ten Boer.
Omlandia en Strating hebben in onderling overleg besloten om de samenwerking na dit seizoen niet te verlengen.
De komende periode zal Omlandia uiteraard op zoek gaan naar een nieuwe trainer voor het nieuwe seizoen.

Technische Commissie Omlandia

Nog plek voor 3 teams bij Omlandia's kantinequiz

Op 16 december wordt de derde editie gehouden van Omlandia's kantinequiz. Net zoals de voorgaande jaren zal deze quiz verzorgd worden door quizmaster Kees Mulder.

We hebben nog ruimte voor 3 teams. Je kan je aanmelden in de kantine van Omlandia. Het inschrijfformulier kan je alvast hieronder downloaden. De inschrijfkosten voor deze fantastische avond zijn € 20,00 per team.
Meld je snel aan!!

Inschrijfformulieren kunt u hier downloaden.

Sexy (Wedstrijdverslag JO7-1)

Het is vrijdagmiddag 17 november, zonnig en ik zit op een bankje in hartje Amsterdam. In de Jordaan zit ik, bij de standbeelden van Manke Nelis en tante Leen. Ik mijmer en ineens bedenk ik me iets: tante Leen was natuurlijk collega van Imca Marina....Imca Marina, oh ja, ik moet morgen coachen! Coach Michel heeft een weekendje weg gepland tijdens het seizoen, ik vind daar wat van, maar goed, ook de coach heeft wel eens rust nodig. Op het bankje in de Jordaan denk ik dat als het weer morgen in Uithuizermeeden net zo is als nu, wat kan je dan gebeuren........

Ook nu is het niet droog en zeker niet warm op de fiets op weg naar de kantine, onderweg denk ik aan mijn zwager die zegt dat kou emotie is. Nou, als kou emotie is dan heb ik wel heeeel veel emotie. Gelukkig heeft vrouwlief een prachtig uiterlijk meegekregen van paps en mams en ook de brains van de familie.
We rijden naar Uithuizermeeden en de omgeving is triest en troosteloos. De jongens hebben hier totaal geen last van en zoonlief begint een verhaal dat hij de kleedkamer wel heel erg sexy vindt. Luca is het helemaal met hem eens. Ik kijk nog es goed rond in de kleedkamer, maar hoe goed ik mijn best ook doe.....ik zie het niet.
Voor de wedstrijd krijgen we een praatje van een overijverige coach van Uithuizermeeden en dan kunnen we eindelijk los. Julian is een weekend weg, Thieme zwemt af en Joël heeft even een sebattical. Onder de toeziende ogen van mama Tim, mama Levi, papa Kazeem, papa Kjeld, papa en mama Luca en ondergetekende natuurlijk, beginnen we tegen MOVV. Luca maakt prachtig de 1-0. Als een ware veldheer neemt hij zijn team mee naar voren. En dan en dan en dan begint langzamerhand de ellende....het begint zachtjes te regenen. Het gaat van zacht tot erger en we staan met 1-3 achter. Er zijn twee die opstaan in de regen Tim en Luca. Tim verdedigt het doel als een koikarper en Luca maakt nog twee doelpunten: 3-3! Er komen spelers om vrijwillig te wisselen, dan weet jij Mets wel hoe laat het is. Eindelijk het eindsignaal en we schakelen direct door naar wedstrijd 2: de Heracliden. Mijn telefoon, waar ik al mijn notities tijdens de wedstrijd op bijhoudt, begeeft het bijna. Typen lukt niet meer. Mama Kim leeft op in de regen en moedigt het team aan zoals alleen een moeder dat kan. Ik sta naast haar en ben trots op deze moeder. Ook op de andere ouders ben ik enorm trots dat ze er toch maar weer zijn, door weer en wind! We staan inmiddels met 0-8 achter, de jongens vinden het niet meer leuk en willen stoppen, we schreeuwen dat het een lieve lust is, maar hier is niks, maar dan ook niks meer aan te doen. En dan is er een incident: Luca snelt langs de kant en wordt getorpedeerd door een tegenstandertje. En zoiets is niet goed, maar door jeugdige enthousiasme kan dat gebeuren. Langs de kant staat één of andere Sjonnie, in compleet Heraclidentenue te schreeuwen dat zijn jongetje de bal speelde. Kim ontsteekt terecht in woede, zacht uitgedrukt...Ik ken Kim al vanaf puppie maar dit is nieuw. Ze is boos op de Sjonnie en wil dingen met hem doen die ik niet nader zal omschrijven. Ik kijk naar de Sjonnie en ik bedenk me dat alles in Uithuizermeeden triest is.....brandhout.
Dan de laatste tegen NEC uit Delfzijl. De zon breekt door en onze Romariotjes leven op als rozen in het voorjaar. Levi maakt de 1-1 en Tim heeft een trucje bedacht: hij klemt de bal tussen zijn benen en wipt hem op. De tegenstander is hier dusdanig van onder de indruk dat ze geen grip meer hebben op de wedstrijd. Tim komt naar me toe en zegt: "papa van Yanieck, mooi trucje hè, zelf bedacht...." Meer dan fantastisch jongen! Verslagwaardig zeg ik...... Luca maakt de 2-1, wat een topper is dat ook en Kazeem maakt na fantastisch doorzetten de 3-1. En dan zoonlief, hij krijgt de bal en schiet, maar de bal wordt van de lijn gehaald: "pap, het was met mijn verkeerde been, jammer hè".... Ik geniet van die gastjes, ondanks de kou en hun doorweekte kleding gaan ze volop in de strijd. Luca scoort nog 2 keer en we sluiten af met een 5–2 winst. In verband met het weer en de omgeving besluiten we gewoon te weigeren om strafschoppen te nemen. We vinden het veel te koud en een keer iets weigeren doet ons ook goed.
Terug in de auto kan ik maar aan één ding denken....een citaat van een andere Amsterdamse zanger: met gierende banden hier weg......en dat doen we dan ook. In Ten Boer is het bij terugkomst 25 graden en schijnt de zon uitbundig. Home sweet home


Ik groet u,

Anne Post

Chauffeurs banketletteratie gevraagd

Voor donderdag 30 november zoeken wij chauffeurs die willen helpen bij het bezorgen van de banketletteractie. De bestellingen worden tussen 18:00-21:00 uur bezorgd in Ten Boer en omgeving. Samen met enkele oudere jeugdspelers ga je op pad om de bestellingen te bezorgen.
Help jij mee? Meld je dan aan bij Rob van Sleen. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Alvast bedankt!

Clubblad De Treffer nr. 3 online

Clubblad 'De Treffer' nummer 2 (november) staat online.

Klik hier voor de Treffer 3 - november 2017.

Zo'n dag (Wedstrijdverslag JO17-1)

“Gaat dit echt weekend aan weekend door?” De vraag stellen is hem beantwoorden. Coach Winter antwoord met een afgemeten glimlach. “En die tijden, vanaf welke leeftijd is dat een beetje normaal?” de vraag is oprecht. “Bij de JO15 en JO17 gaat het al wel eens richting de half elf, voor tijden die jou welgevallig zijn moet je wachten tot Yanieck bij de senioren speelt”. Gelukkig draait Winter al een tijdje mee, geen vraag waar hij geen antwoord op heeft. Anne zal Anne niet zijn om toch juist wel die vraag te stellen: “kun we als ouders geen wedstrijd-snippers-kaart introduceren, zodat ik de wekker in een verre hoek kan gooien op zaterdagmorgen?? Coach Winter moet er hartelijk om lachen maar stopt abrupt al hij merkt dat Anne zijn “ik-ben-nu-serieus-gezicht” op zet. Coach Pierrie weet de situatie te redden: “Zou goed zijn als één van ons zich vanaf nu met de tactiek bezig zou zijn”. Anne veert op, zoals allen Anne dat kan. JO7-1 tactisch goed neer zetten, dat is geen kattenpis. Peter geeft een extra zetje: “als het goed staat zou die persoon het voor alle teams van Omlandia kunnen doen, aangezien ik druk ben met zwemmen en Winter al fluit……” Anne hoort het al niet meer, de eerste gedachten vliegen al door z’n hoofd. Anne zwijmelt helemaal weg bij de gedachte: een ruit op het middenveld bij JO7-1…….. Dat er achter z’n rug snel een aantal biertjes en een zucht van opluchting van Winter naar Pierrie gaan, ontgaat hem totaal.

Omlandia JO17-1 was redelijk op dreef afgelopen weken, op een kleine dip na dan. Die dip was de uitwedstrijd tegen GRC JO17-1. Nu weet de gemiddelde voetballiefhebber hoe het werkt met bekerwedstrijden; als je die wedstrijden wint ben je een cup-fighter, doe je op alle fronten mee en zijn die extra wedstrijden goed om in een flow te komen. Als je verliest is een bekerwedstrijd niets meer of minder dan een oefenpotje. Een oefenpotje werd het, en een behoorlijke ook. Liefst 7-1 werd het, met een kleine ineenstorting van het team op bepaalde tijden. Kan er niet veel over melden, zat in een andere functie namen van doelpunten-scorende eerste elftal spelers over het sportpark van Omlandia te schallen. Einde bekertoernooi, verder met de competitie. Be Quick 1887 JO17-3 werd met 5-2 gewonnen, na eerst weer eens op achterstand te komen. Het duurde tot halverwege de tweede helft tot we deze laagvlieger (laatste plaats met 0 punten) op de knieën hadden. Drie goals van de spits, een omhaal van de lange back die de bal in de kruising doet belanden en als we er dan nog een goal bij doen staat de teller inderdaad op vijf.

Tegen Oranje Nassau Roden kwamen we, zoals gebruikelijk, weer op achterstand. Lig er al niet meer wakker van; eerst een goal tegen en dat gaan we er op en er over. Dat er op gebeurde nog in de eerste helft. Er over moest dus in het tweede bedrijf. Dat bleek een behoorlijke opgave. ONR kreeg behoorlijke mogelijkheden, wat zeg ik: 100 procent kansen, maar de verdediging wist van geen wijken en onze sluitpost keepte werkelijk een wereldpot ! Uiteindelijk was onze spits er door, werd gevloerd en de elfmeter werd benut. De meegereisde ten boersters, garmwollers, thaisners en woltersommers beleefden daarna menig benauwd moment, maar zoals eerder al vermeld: soms heb je zo’n dag. Vlak voor tijd scoorden we nog twee maal. Drie punten in de knip, strik er om, meenemen!

Soms heb je zo’n dag: we waren beter dan de spelers van Tolbert Leek Combinatie JO17-1. Het was na een minuut of 10 dat we weer eens op achterstand kwamen (mooi schuiver in de hoek). Spelers, wissels, technische staf, grensrechter, ja eigenlijk iedereen die een beetje kennis had van het spelverloop van een “normale wedstrijd” van JO17-1 begon een glimlach op het gezicht te krijgen. Eerst achterstand, de winst is bijna binnen !!! En inderdaad, binnen vijf minuten had de spits de gelijkmaker binnen gewerkt. Maar tien minuten voor rust gaat het toch even iets anders dan gepland. De rechtsback maakt ruzie met de linksvoor van TLC over een ingooi. Kortsluiting voor een klein moment en de prima fluitende scheids stuurt beide jongens voor tien minuten naar de dug-out om hun zonden te overdenken. De tegenstander haalt hier de meeste energie uit (even het woord kantelpunt gebruiken, doet het altijd goed in een verslag!) en zij straffen een foutje genadeloos af. Onze verdediger kan niet anders dan ouderwets pootje haken, en de strafschop is doeltreffend. Na rust word er ook weer keihard gewerkt, er komen kansen, maar ja….. soms heb je zo’n dag. In de laatste minuten worden we er uit gecounterd, maar de paalt staat in de weg.

Geen paniek bij staf B1 (leuk he, dan zijn we ineens weer B1, bekt beter!!). Kan gebeuren, volgende week Velocitas uit. Leider Alfons heeft een geheimzinnig lachje om zijn mond, hij voert wat in z’n schild. “Martijn in de VS volgende weekend, we doen plan B, Mets”. Met mijn meest onnozele gezicht kijk ik Alfons aan. Ik ken geen plan B, kan me er niks van herinneren in ieder geval. Alfons helpt me uit de droom: “Ik liep net een voor mij onbekende knappe jongeman tegen het lijf, zonder een vraag van mijn kant vertelde hij dat we het beste konden spelen met een ruit op het middenveld, hoog opstaande backs, een meevoetballende keeper en twee voorwaartsen, waarvan er één een luie spits moest zijn en de ander krijgt een vrij rol……..”

Martijn, je komt toch wel terug uit de VS ???

Ik groet u,

Mets Elgersma

Problemen met synchronisatie website. Uitslagen worden niet weergegeven

Vanwege nieuwe programma's die worden gebruikt worden de uitslagen niet weergegeven op de site. Ook is het wedstrijdprogramma niet volledig.
Dit komt omdat onze site op dit moment niet synchroniseert met de KNVB-site.
Wij werken hard aan een oplossing, maar tot die tijd kunnen wij dit helaas niet weergeven.

Inschrijfformulier Klaverjasmarathon 2017

Op donderdag 28 december 2017 organiseert vv Omlandia de 15e klaverjasmarathon.

De klaverjasmarathon is er voor leden, ouders van leden, donateurs, sponsoren, leden van de Club van Vijftig en leden van de klaverjasclub van Omlandia.

De marathon begint om 10 uur ’s morgens en eindigt om 10 uur ’s avonds. Alle deelnemers krijgen gratis een lunch en een warme maaltijd aangeboden. Bovendien is er voor elke klaverjasser een prijs.
En dat allemaal voor de prijs van 15 Euro!

Te betalen bij inleveren strook.
Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden. Print deze uit en lever hem in bij een van onze kantinemedewerkers.

De klaverjasmarathoncommissie,
Marten Schiltkamp
Wim Bathoorn
Henk Griever
Feike Krol

Iets (Wedstrijdverslag JO7-1)

Een week of drie geen wekker op zaterdagochtend, heerlijk! We zijn in de kop van Drenthe op trainingskamp geweest als gezin, lekker gesabatticald. Groot is dan ook de schok als vroeg in de ochtend - eigenlijk is het nog diep in de nacht - zoonlief op mijn schouder tikt: "Pap, waarom kan een boom niet voetballen?" Ik registreer de vraag, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik gooi er een "Hmmm" uit, iets dat ik ook altijd bij vrouwlief doe als ik minimaal luister zeg maar. "Omdat-ie geschorst is!, heb ik van Thieme. Goeie hè pap?" Mij ontsnapt een lach, ik vind het een wereldgrap en ik stap uit bed. Het is 08.15 uur. Samen op de fiets, mensen staren ons vanuit hun warme woningen na. Ik zie ze denken: Een vader met zijn zoon, zo vroeg en zo koud! En dat klopt, vroeg is het en koud nog meer

Iedereen is op tijd op de club en de jongens zijn er meer dan klaar voor. Na weken van alleen maar trainen zijn ze erg benieuwd wie hun nieuwe tegenstanders zijn. We nemen het op tegen MOVV. Daar woont Imca Marina, zeg ik nog tijdens de speech van leider Michel Winter. Acht jongetjes kijken me diepvragend aan, wie? Imca zeg ik, van Viva España. Ik zing nog een stukje, maar denk niet dat de jongens dit vanavond tijdens Sint Maarten gaan zingen. Ik gooi het maar op een generatiekloof.

Ook De Heracliden oet Meij en NEC uit het rustieke Delfzijl zijn vandaag de tegenstanders. Michel geeft aan dat plezier het állerbelangrijkste is en met die boodschap rennen de jongens het veld in. We beginnen tegen team Imca en Julian Winter opent de score van grote, grote afstand! Prachtig, voor het eerst staat trainer Jan Oosterbeek langs de kant en Julian pakt direct zijn kans. Zoals onweer plotseling komt opzetten staan we ineens met 1-2 achter, maar dan wordt het 2-2! En nu denkt u, door wie? Dat is toch wel essentiële informatie voor een verslaggever om te noteren. Ter verdediging geef ik ff een situatieschets omtrent mezelf: ik was coach, verslaggever en verzorger, dus ik weet het niet. Ik geef het toe, niet handig. Het spiet mie.

De tweede wedstrijd is tegen De Heraclieden. De 1-0 is van Thieme, die jongen is één van de pijlers van ons team. Het wordt toch 1-1. Maar dan gebeurt er iets in de categorie "what, why"? We schieten direct na de aftrap van afstand op de goal en scoren. Maar scheidsrechter Michel Winter heeft iets gezien. Ja, iets. Ik denk nog steeds na over wat dat dan geweest moest zijn. Ik denk terug aan vroeger, toen ik nog met mijn beentjes in de wei stond en grensrechter Wim Modderman ook wel eensiets zag. Ik ben er nooit achtergekomen wat dat "iets" dan was. Er verandert veel in al die jaren, maar "iets" verandert blijkbaa nooit. Dus het doelpunt wordt afgekeurd. Tja, zeg het maar. De jongens zijn hierdoor grammietig en Thieme maakt onmiddellijk de 2-1. Julian maakt de 3-1 en rent naar zijn vader en doet de moonwalk voor papa's neus. Trots ben ik op die gastjes en ook op de scheids! Integriteit is een groot goed Michel, zoals mijn concullega Mets zou zeggen: "Hulde!"

En dan de laatste wedstrijd tegen NEC Delfzijl. Julian Winter denkt dat het NEC uit de Eredivisie is en laadt zich maximaal op! Ik zie een Julian waar ik enorm van geniet. Drie goals maakt dat manneke, geweldig! Thieme maakt er twee en Luca sluit deze koude zaterdagochtend af met de 6-0. De trainer is tevreden, want hij ziet genoeg terug van de trainingen. Ik ben tevreden en zelfs onze Johan Derksen-achtige coach Peter Pierie is door het dolle heen. We liggen met elkaar op koers voor het Nederlands Elftal. We hebben veel plezier met elkaar en we winnen, hoe mooi kan het zijn?

Kjeld, Tim, Julian, Thieme en Kazeem scoren uit de strafschoppen, ook dat is iedere keer genieten. Ik ben trots op die jonge gasten, ik ben trots op het publiek, ik ben trots op de coach, ik ben trots op de trainer en ik ben trots op de scheids. Mets, ik ben een trots mens. Ik kreeg een knuffel van je na afloop, een knuffel tussen twee vrienden. Zonder iets te zeggen weten we wat we bedoelen, maar niet zonder iets te schrijven. Mets, ik ben ook trots op jou, gewoon om wie je bent!

Ik groet u,

Anne Post

Henk van Bruggen gehuldigd door KNVB

Zaterdag 4 november is onze vrijwilliger Henk van Bruggen gehuldigd door de KNVB voor zijn 40 jarig jubileum als scheidsrechter en vrijwilliger bij onze club.
Voor aanvang de wedstrijd van Omlandia 1 tegen de Weide 1 werd Henk door Wim Stroetinga namens de KNVB toegesproken en werd de bijbehorende speld door Henk zijn vrouw opgespeld. Henk ontving ook een prachtig ingelijste oorkonde.
Wij willen Wim van harte feliciteren en vertrouwen erop dat hij nog jaren actief zal zijn bij onze club. Niet meer als scheidsrechter, want daar is hij eind vorig seizoen mee gestopt, maar zeker als vrijwilliger die elke ochtend bij Omlandia er voor zorgt dat ons park er weer perfect uitziet en de lijnen keurig gekrijt zijn en natuurlijk als liefhebber van Omlandia

Hulde Henk!

speld voor Henk
Henk krijgt de speld van zijn vrouw

oorkonde
Henk showt trots zijn oorkonde

Laatste nieuws

21 november 2017, 19:27
Op 16 december wordt de derde editie gehouden van Omlandia's kantinequiz. Net zoals de voorgaande jaren...
21 november 2017, 19:19
-Persbericht- Trainer Strating zal aan het einde van het seizoen Omlandia gaan verlaten. Strating is...
20 november 2017, 00:11
Het is vrijdagmiddag 17 november, zonnig en ik zit op een bankje in hartje Amsterdam. In de Jordaan zit...
17 november 2017, 08:49
Voor donderdag 30 november zoeken wij chauffeurs die willen helpen bij het bezorgen van de...
15 november 2017, 23:00
Clubblad 'De Treffer' nummer 2 (november) staat online. Klik hier voor de Treffer 3 - november...
14 november 2017, 20:02
“Gaat dit echt weekend aan weekend door?” De vraag stellen is hem beantwoorden. Coach Winter antwoord...
14 november 2017, 19:57
Vanwege nieuwe programma's die worden gebruikt worden de uitslagen niet weergegeven op de site. Ook is...
12 november 2017, 20:52
Op donderdag 28 december 2017 organiseert vv Omlandia de 15e klaverjasmarathon. De klaverjasmarathon...
12 november 2017, 15:55
Een week of drie geen wekker op zaterdagochtend, heerlijk! We zijn in de kop van Drenthe op...
12 november 2017, 15:48
Zaterdag 4 november is onze vrijwilliger Henk van Bruggen gehuldigd door de KNVB voor zijn 40 jarig...
08 november 2017, 09:16
De jeugdcommissie investeert in de jeugd en organiseert 4 avonden techniektrainingen voor alle JO11 en...
06 november 2017, 21:12
Vrijdagavond 3 november zijn onze vrouwen 7x7 voor de vierde keer op rij kampioen geworden....
02 november 2017, 20:44
Download hier het bestelformulier voor de banketletteractie 2017 en steun onze jeugd met deze...
02 november 2017, 11:42
16 oktober 2017, 03:15
Maaike, Mia, Marieke, Marlieke, Marlous, Melinda……… (251 to go and counting) Veld 1 was glad op...
14 oktober 2017, 19:30
Mets, my friend....je moet iets gemist hebben, kan niet anders. En dat klopt, vorige week kon ik helaas...
13 oktober 2017, 15:47
Net als vorige jaren organiseert sporthal de Tiggelhal een zaalvoetbaltoernooi voor zowel jeugd als...
02 oktober 2017, 21:04
De nummer 5 van NEC Delfzijl JO17-1 heeft het postuur van BA Barracus (je weet wel van the A-team) en...
01 oktober 2017, 09:36
Woensdagavond, we hebben wederom een super training gehad van trainer Jan Oosterbeek, mijn complimenten!...
25 september 2017, 21:15
Als er een wedstrijdverslag op de site komt met de titel “schnitzels” weet je als...
23 september 2017, 14:43
Afgelopen woensdag, 17.55: "Om en om zei de slager toch? Die schnitzels duren wel erg lang"...we zijn te...
U bevindt zich hier: Start Nieuws