Please update your Flash Player to view content.

Spelregels zomeravondvoetbal 2017

Hieronder staan de spelregels die van toepassing zijn bij het zomeravondvoetbal:

1.  De buitenspelregel is niet van toepassing.

2.  Teamsamenstelling dient aan onderstaande te voldoen. Indien men tijdens het toernooi zich hier niet aan houdt volgt diskwalificatie.

Groep Leeftijd (m/v) Gespeeld wordt:* Max. aantal KNVB-leden in het veld*
  1 6, 7 en 8 jaar 6 tegen 6 4
  2 9 en 10 jaar 6 tegen 6 4
  3 11 en 12 jaar 5 tegen 5 3
  4 13, 14 en 15 jaar 5 tegen 5 3
  Senioren 16 jaar en ouder 5 tegen 5 3

* als beide teams het eens zijn mag ook 7 tegen 7 of 8 tegen 8 gespeeld worden. In overleg mag ook afgeweken worden van het aantal KNVB leden. Voorwaarde in beide gevallen is dat de begeleiders het eens zijn en dit voor aanvang van de wedstrijd aangeven bij de scheidsrechter.

3.  Het gebruik van voetbalschoenen is bij de jeugd niet toegestaan. Bij de senioren wel.

4.  Fysiek contact is bij de senioren niet toegestaan.

5.  Het maken van slidings is niet toegestaan.

6.  De keeper dient afwijkende kleding te dragen t.o.v. zijn teamgenoten en de tegenpartij.

7.  De keeper dient de bal in alle gevallen weer in het spel te brengen middels het gooien van de bal (behalve bij groep 1 en 2).

8.  De teamleiders dienen zich elke speelavond voor aanvang van hun wedstrijd(en) te melden bij de toernooileiding. De eerstgenoemde teams in het programma spelen, indien nodig, in overgooiers beschikbaar gesteld door Omlandia. De teams moeten 5 minuten voor aanvang van de wedstrijden gereed staan langs het veld waar hun wedstrijd wordt gespeeld. De wedstrijdduur bedraagt 15 minuten. Er wordt niet gewisseld van speelhelft. Er mag onbeperkt worden gewisseld.

9.  Buiten de regels, zoals gesteld in de punten 01 t/m 08, wordt er gespeeld volgens de reglementen van de KNVB.

10.  Indien er na de laatste (poule)wedstrijd teams zijn met een gelijk aantal punten, is het team met het hoogste doelsaldo (doelpunten voor minus tegen) winnaar. Mocht ook dit saldo gelijk zijn, dan geldt als winnaar het team met de meeste gescoorde doelpunten. Indien punten, saldo en goals allen gelijk zijn, worden door 5 spelers van de teams strafschoppen genomen, eventueel herhaald tot een beslissing is gevallen.

11.  Bij voorvallen waar de regels niet in voorzien, beslist de toernooileiding. Protesten tegen deze beslissing kunnen niet worden ingediend.

12.  De toernooileiding neemt geen enkele verantwoording op zich wat betreft eventuele ongevallen, vermissingen, etc.

13. Geen alcoholconsumpties langs en op de velden alleen in en op het terras bij de kantine.

14. Senioren moeten scheidsrechters beschikbaar stellen vanuit hun eigen groep

!!!! MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN !!!!

U bevindt zich hier: Start Activiteiten Zomeravondvoetbal Spelregels